Cecil Scholten

Cecil Scholten

7 tips voor Dag van de Mantelzorg

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze dag worden mantelzorgers extra in het zonnetje gezet. Werkt u in de zorg? Dan is het een mooi moment om extra aandacht te besteden aan het contact en de samenwerking met mantelzorgers.

07-11-2016

 

  1. Ga op 10 november eens extra het gesprek aan met een mantelzorger. Kijk ook eens naar de rollen die u en de mantelzorger kunnen hebben. Gebruik hierbij bijvoorbeeld deze informatie over het SOFA-model of bekijk deze video over Mantelzorgers.
  2. Hang posters op waarin u aangeeft dat u de mantelzorgers waardeert.
  3. Deel kleine attenties uit op 10 november, bijvoorbeeld een roos, chocolaatjes of koekjes.
  4. Organiseer een middag of avond met de mantelzorgers en wissel met elkaar ervaringen uit. Maak het extra leuk door dit te combineren met een high tea of brunch.
  5. Mezzo organiseert de Dag van de Mantelzorg en biedt allerlei informatie voor de mantelzorger.
  6. Maak uw bestuurder attent op wat nodig is om de samenwerking tussen mantelzorgers en beroepskrachten te verbeteren. Bekijk bijvoorbeeld 
  7. In voor Mantelzorg

7 tips voor de Dag van de Mantelzorg

In voor Mantelzorg is een programma voor zorgorganisaties die willen werken aan een betere ondersteuning van en een betere samenwerking met mantelzorgers. Het biedt zorgorganisaties innovatietrajecten op maat en verspreidt de hierin ontwikkelde kennis. Innovatie en implementatie staan centraal. De uitvoering is in handen van ons en Movisie. Het ministerie van VWS financiert het programma.

Meer informatie? Neem contact op met:

CecilDirecteur Kennisnetwerken
Cecil
Scholten
Directeur Kennisnetwerken c.scholten@vilans.nl 06 22 81 08 16
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl