AanmeldPortaal zorgt dat de emmer niet overloopt

De pilot met Het Aanmeldportaal in de Bredase regio – bedoeld om kwetsbare ouderen in acute situaties direct de juiste zorg op de juiste plek te bieden – is succesvol gebleken en is inmiddels dan ook flink verbreed. Ook worden onderzoekslijnen uitgezet, waarin het bewijzen van de kosteneffectiviteit van de gekozen aanpak en advance care planning belangrijke rollen spelen.

30-03-2018

Jan Verbaal, bestuurder van Stichting Elisabeth, windt er geen doekjes om: ‘We hadden Het Aanmeldportaal nooit van de grond gekregen als we meteen met dertig partijen aan tafel waren gegaan. We zijn bewust klein begonnen.’ Regiomanager Armand Lagrouw van Surplus Zorg: ‘Aanvankelijk noemde ik het positief aanmodderen. Maar het was aanmodderen met succes, we oogstten er lof mee bij huisartsen en patiënten.’

Wat is Het Aanmeldportaal?

Het Aanmeldportaal is een centraal aanmeldpunt voor huisartsen, huisartsenposten en spoedeisendehulpartsen, bedoeld om te voorkomen dat kwetsbare ouderen onnodig in het ziekenhuis worden opgenomen, maar er juist voor te zorgen dat ze direct de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen op basis van een onafhankelijke triage.

Download hier het hele interview waarin Verbaal en Lagrouw het onder meer hebben over financiële kant van de zaak.

‘In één keer goed’

Dit interview maakt deel uit van de reeks 'In één keer goed', voorbeelden van goede interventies of samenwerking om oudere cliënten niet onnodig te verplaatsen in de laatste fase van hun leven.

Lees meer

Meer informatie? Neem contact op met:

RianDirecteur Leren, Innoveren en Onderzoeken
Rian
van de Schoot
Directeur Leren, Innoveren en Onderzoeken r.vandeschoot@vilans.nl 06 22 81 07 08
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl