Wouter van den Elsen

Wouter van den Elsen

Versteegden bij 99 invloedrijkste beslissers in de zorg

Bestuursvoorzitter Annelies Versteegden van Vilans is toegetreden tot de lijst van 99 meest invloedrijke beslissers in de zorg, de Skipr 99. Versteegden komt dit jaar binnen op nummer 79.

13-12-2019

Over haar benoeming zegt Versteegden: ‘Ik zie de positie op de lijst als een waardering voor Vilans en een bevestiging van onze koers. Wij willen met kennis een bijdrage leveren aan betere zorg, aan nieuwe inzichten en het verspreiden van de vele kennis die aanwezig is. Met kennis leveren we zo ook een bijdrage aan de beleid- en besluitvorming.’

Skipr 99

Wie oefenen er op de achtergrond invloed uit op het beleid in de gezondheidszorg? Welke personen hebben status en invloed en daarmee informele zeggenschap? De Skipr 99 wordt ieder jaar samengesteld aan de hand van een database met daarin de namen van zo’n 2.000 personen die in de zorg actief zijn. Op basis van een door Skipr zelf ontwikkeld algoritme worden deze personen ‘gescoord’. Hierbij wordt onder meer rekening gehouden met de aard en zwaarte van de hoofdfunctie, de hoeveelheid nevenfuncties en de reikwijdte van het bestuurlijke netwerk. De formule wordt bewaakt door een panel bestaand uit Cathy van Beek (oud-ziekenhuisbestuurder en kwartiermaker duurzame zorg), Ruud Koolen (uitgever zorgmanagement BSL) en Klaus Schmitt (oprichter en mede-eigenaar werving- en selectiebureau Klaus Schmitt & Partners).

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl