Jennie Mast

Jennie Mast

5 relevante publicaties voor en over wijkverpleegkundigen

Bekijk deze 5 publicaties die betrekking hebben op het vak van wijkverpleegkundige. De lijst bestaat uit nuttige artikelen en infographics.

29-12-2015

1. Samenwerking wijkverpleegkundigen en sociale domein

In deze publicatie leest u de ervaringen van 32 thuiszorgaanbieders over de samenwerking tussen wijkverpleegkundigen en het sociale domein. Wat ervaren zij als voor- en nadelen? De resultaten in deze publicatie geven thuiszorgaanbieders zicht op voor- en nadelen van verschillende samenwerkingsvormen en daarmee handvatten voor gesprek met gemeenten en verzekeraars over de positionering van de wijkverpleegkundige.

Download publicatie

2. Verleden en toekomst van de wijkverpleegkundige

In deze infographic staat een overzicht van de veranderende rol van de wijkverpleegkundige door de jaren heen. Wat waren bijvoorbeeld de kenmerken in de jaren 90 en hoe werd er toen samengewerkt met het sociale domein? Wij volgen de ontwikkelingen rondom de nieuwe positionering van de wijkverpleegkundige en hoe deze zich ontwikkelt in de toekomst.

Bekijk infographic

3. Wijkverpleegkundige biedt effectieve zorg

5 relevante publicaties voor en over wijkverpleegkundigenDe wijkverpleegkundige is terug in de wijk als kernspeler rond gezondheid en zorg. Zij biedt, vanuit een brede blik op de wijk en haar inwoners, effectieve en efficiënte begeleiding en zorg. De wijkverpleegkundige werkt hierbij samen met de huisarts en met een sociaal wijkteam. Wij brachten de nieuwe rol van de wijkverpleegkundige en de geschiedenis van deze professional in kaart. Lees het volledige artikel dat werd gepubliceerd in Volkskrant.

Lees artikel

4. Gevraagde competenties van wijkverpleegkundigen

Wijkverpleegkundigen spelen een belangrijke rol in de zorg thuis. Bekijk in deze infographic welke competenties vandaag de dag nodig zijn en welke tools hierbij helpen.

Bekijk infographic

5. Constructie wijkverpleegkundige en sociaal domein

Onlangs hebben wij onderzocht wat de ervaringen zijn van thuiszorgaanbieders over de huidige samenwerking tussen wijkverpleegkundigen en het sociale domein. Wat ervaren zij als voor- en nadelen? De resultaten kunt u lezen in De Eerstelijns, het platform voor strategie en innovatie.

Lees artikel

Meer informatie over wijkverpleegkundigen

Meer informatie? Neem contact op met:

JennieSenior adviseur
Jennie
Mast
Senior adviseur j.mast@vilans.nl 06 22 81 06 01
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl