Mirella Minkman

Mirella Minkman

Betere zorg voor thuiswonende ouderen in Europa

Verbeteren van zorg en ondersteuning voor thuiswonende ouderen. Met elk hun eigen behoeften aan gezondheid en welzijn. Dat is het doel van het Europese onderzoeksproject SUSTAIN. Van elkaar leren.

18-04-2017

Van 2015 tot 2019 onderzoekt SUSTAIN (Sustainable Tailored Integrated Care for Older People in Europe) 14 initiatieven rondom integrale zorg uit 7 Europese landen. De onderzoekers doen dat samen met ouderen en hun hulpverleners. Deze 14 zorgprojecten ontwikkelen, implementeren en evalueren verbeteringen. Binnen het project SUSTAIN ligt de focus op wat de zorgprojecten van elkaar kunnen leren.

Betere zorg voor thuiswonende ouderen in Europa

Rapport met 14 zorgprojecten

Het eerste rapport presenteert de 14 geïntegreerde zorgprojecten. Daarnaast geeft het verslag inzicht in de belemmeringen, kansen en mogelijke verbeteringen van de projecten. Lees het rapport online.

Nieuwsbrief van SUSTAIN

Elk kwartaal verschijnt er een nieuwsbrief met de laatste informatie en updates over de projecten. In het 3e nummer staat informatie over Sandgate Road Surgery, bekijk de interviews met deelnemers en lees over de Nederlandse delegatie die vertrok naar de GSA Annual Scientific Meeting eind vorig jaar. Lees hier de nieuwsbrief online. Wilt u de volgende nieuwsbrief zelf ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Samenwerking rond het thema eenzaamheid

SUSTAIN wordt in Nederland gecoördineerd door het VU medisch centrum en het RIVM. Wij coördineren 2 ervaringsprojecten in Walcheren/Zeeland. Het thema daar is Samenwerking rond het thema eenzaamheid.

Meer informatie over verbeteren van zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl