Johan Vesseur

Johan Vesseur

Campagne Samen sterk tegen antibioticaresistentie gelanceerd op ABR-symposium

Tijdens het symposium Antibioticaresistentie en ouderenzorg vandaag is de campagne Samen sterk tegen antibioticaresistentie van start gegaan. Onderdeel daarvan is de site resistentiepreventie.nl. De site is gericht op bestrijding van antibioticaresistentie. Verzorgenden, verpleegkundigen, zorgbestuurders en specialisten ouderengeneeskunde kunnen er terecht voor informatie en tools. Bovendien kunnen ze hun steun betuigen aan het ABR-programma door hun handtekening te zetten.

14-11-2017

Antibioticaresistentie is een groeiend probleem

Antibioticaresistentie is een groeiend probleem waar iedereen in de verpleeghuissector mee te maken krijgt. Professionals en bewoners van verpleeghuizen lopen nou eenmaal meer risico op besmetting. We ondersteunen verpleeghuizen bij het verlagen van de kans op besmetting, door hygiënischer te werken en de kennis over infecties te vergroten. Daar is de hulp van de sector zelf bij nodig, teken daarom ook via resistentiepreventie.nl en ga aan de slag met het oplossen van het probleem. Zo worden we samen sterk tegen antibioticaresistentie. Bekijk de video https://youtu.be/JMzhYt5FIow

Het programma Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen is een gezamenlijk project van ActiZ, het RIVM, V&VN, Verenso en Vilans.

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
Vesseur
Senior adviseur j.vesseur@vilans.nl 06 31 93 49 40
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl