Consumentenelektronica rukken op in zorgsector

Dagelijks komen er nieuwe technische snufjes en gadgets op de markt. Toch wordt er weinig gebruik gemaakt van consumentenelektronica in de langdurende zorg. Daardoor is er nog weinig bekend over het gebruik en de mogelijkheden van consumentenelektronica binnen zorgorganisaties. Aanleiding voor ons om te onderzoeken waarom zorgorganisaties consumentenelektronica nog nauwelijks inzetten en wat er gebeurt als u ze hiermee laat experimenteren.

07-01-2016

Wat houdt zorgorganisaties tegen?

Consumentenelektronica hebben zo hun voordelen. Het is veelal goedkoper dan specifiek voor zorg ontwikkelde technologie. U kunt de producten en services gewoon in de winkel of online aanschaffen en hoeft er als zorgorganisatie geen lange implementatietrajecten met leveranciers voor aan te gaan. Dus wat houdt zorgorganisaties tegen? Uit het onderzoek blijkt dat er verschillende redenen zijn waarom zorgorganisaties geen gebruik maken van consumentenelektronica:

  • Een visie op de inzet van deze technologie ontbreekt
  • Vaak weten zorgorganisaties niet wat er allemaal is en kan
  • Niet elke consumentenproduct is zomaar meteen in te zetten in de zorg

Consumentenelektronica rukken op in zorgsector

Zorgorganisaties en consumentenelektronica

Uiteindelijk komen zorgorganisaties niet onder consumentenelektronica uit. Onze onderzoekers zeggen hierover in een interview met Zorgvisie: ‘Het is vooral belangrijk dat zorgorganisaties beseffen dat consumenten steeds meer zelf aanschaffen en meten, en dat erover na moet worden gedacht hoe de organisatie hiermee om wilt gaan.'

Lees het complete interview

Overzicht aanbod consumentenelektronica

Dagelijks komen er nieuwe apps en apparaten op de markt. Het is praktisch onmogelijk om een compleet beeld te krijgen van wat er vandaag op de markt is. Om organisaties toch een indruk te geven van wat er zoal verkrijgbaar is, maakten we een .

Of een consumentenproduct wel of niet geschikt is om in te zetten, verschilt per zorgsituatie en zorgorganisatie. We hopen dat het overzicht inspireert om eens iets uit te proberen.

Meer informatie over consumentenelektronica

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
van der Leeuw
Senior adviseur j.vanderleeuw@vilans.nl 06 22 81 06 56
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl