Wouter van den Elsen

Wouter van den Elsen

Corona als bedreiging én kans voor de zorg

Hoe hebben organisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg zich door de coronacrisis heengeslagen en wat heeft corona bij hen teweeggebracht. Vilans-onderzoekers Marloes Keulemans en Jeanny Engels haalden tijdens de eerste golf ervaringen op over de langdurige zorg in coronatijd.

30-03-2021

Bestuurders en zorgverleners van Aafje, Estinea, Koraal, Ophovenerhof, Pameijer, Philadelphia, Tangenborgh, TriviumMeulenbeltZorg en ZorgAccent delen tips, lessen en kansen in dit ‘reisverhaal’. Een nuttige inspiratiebron voor zorgorganisaties in voorbereiding op de komende fase van de coronacrisis.

Tweedeling

In het reisverhaal staat bijvoorbeeld te lezen hoe in de gehandicaptensector de grenzen in taken verdwenen toen bewoners opeens 24 uur per dag in hun woonvoorziening doorbrachten omdat de dagbesteding was gesloten. “Er ontstond een tweedeling tussen direct betrokkenen: cliënten, familie en medewerkers, die corona als ‘last’ ervaarden en diegenen die op zoek gingen naar het ‘nieuwe normaal’. De een zag het als bedreiging, de ander als kans.”

Download het reisverhaal

Congresreeks ‘Zoek het uit!’

Geleerde lessen in coronatijd stonden ook centraal bij de 1e digitale editie editie van ‘Zoek het uit!’, de congressenreeks van Vilans die wetenschap en praktijk verbindt. Lees hier het congresverslag voor meer lessen over corona uit de wetenschap en praktijk.

Meer informatie? Neem contact op met:

MarloesSenior adviseur Leren en Ontwikkelen
Marloes
Keulemans
Senior adviseur Leren en Ontwikkelen m.keulemans@vilans.nl
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl