E-magazine 'Sturen op integraal werken'

Hoe kunnen gemeenten erkende interventies inzetten voor een integrale aanpak? 7 kennisinstituten, waaronder Vilans, bieden inspiratie in het e-magazine ‘Sturen op integraal werken’. Naast tips en inzichten biedt het magazine toegang tot de verschillende databanken met erkende interventies, bijvoorbeeld voor het bestrijden van eenzaamheid, de aanpak van ziekteverzuim op scholen of de zorg voor kwetsbare ouderen. Bekijk meteen onze databank met interventies voor de langdurende ouderenzorg en zorg voor mensen met beperkingen.

18-05-2017

sturen op integraal werken

Tips integraal werken voor gemeenten

Met het e-magazine kunnen gemeenten direct aan de slag. Ze krijgen tips en inzichten in wat werkt voor een integrale aanpak. Zo vertelt wethouder Frouke de Jonge over hoe integraal werken steeds meer gestalte krijgt in Almere en pleit hoogleraar Tom van Yperen (RUG) voor dynamischer databanken. Daarnaast komen diverse succesvolle integrale erkende interventies aan bod rond thema’s als valpreventie bij ouderen, ziekteverzuim op scholen of het bestrijden van eenzaamheid. Wat maakt deze interventies succesvol? Naast inspiratie biedt dit magazine een handige toegang tot de verschillende databanken met erkende interventies. 

Bekijk e-magazine

Vilans-bestuurder Annelies Versteegden: “Dit E-magazine laat zien dat ook kennisinstituten steeds meer integraal werken, over domeinen heen. We denken daarmee echt vanuit de cliënt. Ik hoop dan ook dat dit magazine professionals inspireert om vaker erkende interventies te gebruiken

Meer informatie over erkende interventies

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl