Hilair Balsters

Hilair Balsters

Gehandicaptenzorg - 50 kennisproducten voor álle zorgprofessionals

Het Kennisplein Gehandicaptensector verzamelt in het onderzoekstraject 'Ouderen in het vizier' bestaande praktijkkennis. Deze kennis is nu beschikbaar gemaakt voor álle professionals in de gehandicaptenzorg. In het leernetwerk is ook een aantal nieuwe kennisproducten ontwikkeld.

11-03-2019

Het traject bestond uit twee fasen (een onderzoeksfase en een realisatiefase) die inmiddels allebei zijn afgerond. In die periode zijn 50 kennisproducten verzameld in een leidraad. Met deze producten kunt u de ondersteuning van uw cliënten vormgeven, onderbouwen en toetsen. De leidraad is zowel online als offline te gebruiken.

Ouderen in de spotlights

Het onderzoekstraject is een goed voorbeeld van een succesvolle verbinding tussen theorie en praktijk. Vilans heeft een faciliterende rol in kennis delen, maar tijdens dit traject leverden we ook kennis samen met de aangesloten netwerken, organisaties en partners. ‘Met het leertraject werkten zorgorganisaties ernaartoe om een eindproduct op te leveren. Hierdoor kwamen ouderen bij hen direct goed in de spotlights te staan,’ zegt projectleider Hilair Balsters.

Download de leidraad

Bekijk alle kennisproducten

De leidraad is bedoeld voor directe begeleiders, stafmedewerkers, behandelverantwoordelijken, ondersteuners in de langdurige gehandicaptenzorg en alle anderen die betrokken zijn bij de ondersteuning van ouderen met verstandelijke beperkingen.

Hoe leest u de leidraad?

Bij alle kennisproducten vindt u een casus met daarin een ondersteuningsvraag. Daarna leest u informatie over: doelgroep, bijbehorende domeinen van kwaliteit van bestaan, toelichting op het kennisproduct, ervaring met het product en informatiebronnen.

Nieuwe producten

In het leernetwerk hebben een aantal zorgorganisaties ook nieuwe kennisproducten ontwikkeld. Eén van de nieuwe kennisproducten is de Wegwijzer van zorgorganisatie De Trans. Met de Wegwijzer kunnen medewerkers informatie over ouder wordende cliënten op één plek terugvinden.

Kijk voor alle video’s van nieuwe kennisproducten op het YouTube-kanaal van het Kennisplein Gehandicaptensector

‘Ouderen in het vizier’ maakt onderdeel uit van Gewoon Bijzonder, Nationaal Programma Gehandicapten

Lees meer over de gehandicaptenzorg

Meer informatie? Neem contact op met:

HilairSenior adviseur
Hilair
Balsters
Senior adviseur h.balsters@vilans.nl 06 22 81 00 70
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl