Rianne Breman-Gijzen

Rianne Breman-Gijzen

Gezocht: professionals die willen meedenken over zorg en ondersteuning kinderen

Kost het regelen van de zorg en ondersteuning aan kinderen met een psychische of lichamelijke aandoening in uw regio veel tijd en moeite? Heeft u behoefte aan handvatten om de zorg voor deze groep beter te organiseren? Samen met het Nederlands Jeugd instituut (NJi) zijn we op zoek naar professionals die willen meedenken in het project ‘Op weg naar integrale zorg en ondersteuning voor kinderen met een chronische aandoening en het gezin in de wijk en op school’.

24-05-2017

We zoeken professionals uit 3 gemeenten of regio’s. Vanuit elke gemeente / regio willen we graag 3 of 4 professionals vertegenwoordigd zien. Doel van het project is het toerusten van specialisten en generalisten in het realiseren van integrale zorg en ondersteuning aan kinderen van 0 tot en met 12 jaar met een psychische of lichamelijke chronische aandoening. We willen in nauwe samenwerking met ouders en professionals een tool ontwikkelen en deze als proef implementeren. Het idee is dat de tool bestaat uit portretten van gezinnen met een kind met een chronische aandoening, goede voorbeelden van integrale zorg en ondersteuning, reflectievragen en aanbevelingen voor professionals.

Gezocht: professionals die willen meedenken

Professionals in zorg en ondersteuning van kinderen

We streven naar een ontwikkelgroep met een vertegenwoordiging van de volgende disciplines uit een aantal gemeenten of regio’s:

  • een lid van een wijk-/jeugdteam
  • teamleider van een wijk-/jeugdteam
  • een kinderarts
  • een psychiater
  • een psycholoog
  • een jeugdarts of jeugdverpleegkundige
  • een huisarts of praktijkondersteuner
  • een intern begeleider van een basisschool
  • schoolmaatschappelijk werker

Naast professionals nemen een aantal ouders van 2 ouderverenigingen deel.

Handvatten voor het verbeteren van zorg en ondersteuning kinderen

Deelname levert u veel op. Zo wisselt u kennis, expertise en ervaringen uit met ouders en professionals uit andere regio’s of gemeenten. Daarnaast krijgt u, door de ontwikkeling van de tool, handvatten voor het verbeteren van de zorg en ondersteuning aan kinderen met een chronische aandoening in uw regio.

In 2018 wordt de tool als proef in uw gemeente toegepast. Uw ervaringen worden gebruikt om de tool te verbeteren. De samenwerking in uw regio krijgt landelijk aandacht via nieuwsberichten op de websites van het NJi en Vilans.

Aanmelden

Heeft u belangstelling om met ongeveer 3 professionals uit uw gemeente/regio deel te nemen aan de ontwikkelgroep? Of heeft u vragen? Neem contact op met Rianne Gijzen: r.gijzen@vilans.nl / 06-22810659. Aanmelden is mogelijk t/m vrijdag 9 juni 

Praktische informatie over dit project

Periode: vanaf juli 2017 gedurende 1 ½ jaar
Aantal bijeenkomsten: 8
Waar: locatie op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht
Vacatievergoeding: € 70,- per bijeenkomst
Reiskosten: worden vergoed

Meer informatie over de zorg voor kinderen

Meer informatie? Neem contact op met:

RianneSenior onderzoeker
Rianne
Breman-Gijzen
Senior onderzoeker r.gijzen@vilans.nl 06 22 81 06 59
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl