Tara Koenders

Tara Koenders

Groen & Grijs verkozen tot beste dementie-idee van Nederland

Het initiatief Groen & Grijs, dat bestaat uit kookworkshops voor mensen met dementie en hun kleinkinderen, is uitgeroepen tot Het beste dementie-idee van Nederland. Melissa de Laat, die Groen & Grijs opzette, nam de oorkonde in ontvangst tijdens het Jaarevent Deltaplan Dementie.

26-11-2018

Prachtig initiatief

Groen & Grijs bevordert de avondmaaltijd voor alleenstaande mensen met dementie door hun en hun adolescente kleinkinderen kookworkshops te geven. De verbinding tussen deze generaties is lovenswaardig. De kracht van het concept blijkt ook uit de betrokkenheid van de lokale horeca. Proeftuinpartners omarmen dit prachtige initiatief, verklaart de jury, die bestond uit vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland, Dementie Netwerk Nederland, de vakgroep Dementieverpleegkundigen van V&VN en Dementiezorg voor Elkaar.

Laagdrempelig en creatief

Elise Boone, projectleider bij de Brabantse proeftuin dementie bij Zorgnetwerk Midden-Brabant, waar Groen & Grijs is ontwikkeld: ‘Zelf eten en geheugenproblemen hebben: dat gaat vaak niet samen. Je hoort en leest er steeds meer over in de landelijke media. Hoe los je het op? De problemen van de wet- en regelgeving rondom dit thema kunnen we als proeftuin niet veranderen; we kunnen wél signaleren en zoeken naar laagdrempelige, creatieve oplossingen. Zoals Groen & Grijs.'

Slimme trucjes

Dementiezorg voor Elkaar schreef de prijsvraag Het beste dementie-idee van Nederland uit om oplossingen in kaart te brengen die zorg- en welzijnsmedewerkers in hun dagelijkse werk kunnen toepassen bij problemen. De prijsvraag leverde 25 ideeën op, waaronder een groot aantal slimme trucjes. Binnenkort worden deze in een kennisproduct gebundeld.

Lees meer over dementie

Meer informatie? Neem contact op met:

TaraSenior Adviseur
Tara
Koenders
Senior Adviseur t.koenders@vilans.nl 06 14 00 61 33
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl