Johan Vesseur

Johan Vesseur

Handige presentaties voor voorlichting antibioticaresistentie

In Nederland hebben we 2340 verpleeg- en verzorgingshuizen, met in totaal meer dan 120.000 bewoners. lijkt hier een steeds groter probleem te worden. Om er voor te zorgen dat dit probleem niet uit de hand loopt is goede voorlichting van groot belang.

20-02-2017

Door de kennis van uw medewerkers op het gebied van antibioticaresistentie te vergroten zal de kans op verspreiding binnen uw organisatie teruglopen. Al uw medewerkers zouden moeten weten wat antibioticaresistente is en waarom het zo belangrijk is om alert hierop te zijn. Daarnaast moet het vooral duidelijk worden wat je er zelf aan kunt doen om verspreiding te voorkomen.


handige presentaties voor voorlichting antibioticaresistentie

Presentaties voorlichting antibioticaresistentie

Om uw medewerkers op de juiste manier voor te lichten en het gesprek over antibioticaresistentie te voeren zijn er twee presentaties gemaakt die hierbij kunnen helpen. Maak de gevaren van antibioticaresistentie in uw organisatie bespreekbaar en gebruik daarvoor deze presentaties.

  • De presentatie Wat is antibioticaresistentie geeft een heldere uitleg over wat antibioticaresistentie is. Hoe ontstaat het en wat zijn de gevolgen.
  • De presentatie Wat kunnen we eraan doen gaat in op het belang van infectiepreventie. Naast de feiten en theorie bevat deze presentatie ook een tweetal opdrachten.

Meer over antibioticaresistentie

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
Vesseur
Senior adviseur j.vesseur@vilans.nl 06 31 93 49 40
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl