HELP-programma uitgeroepen tot Zorgsucces 2015

Hospital Elder Life Program (HELP) is door St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein uitgeroepen tot ‘Zorgsucces van 2015’. De inzet van het HELP-programma leidde tot betere zorg voor kwetsbare oudere patiënten. Het programma biedt extra begeleiding door speciaal getrainde vrijwilligers, met als doel delier waar mogelijk te voorkomen en net dat beetje extra aandacht te bieden.

14-12-2015

Over het HELP-programma

HELP staat voor Hospital Elder Life Program. Het is een speciaal behandelprogramma voor oudere patiënten in het ziekenhuis. Vroege signalering van kwetsbare ouderen en extra aandacht van goed getrainde vrijwilligers moeten voorkomen dat oudere patiënten last krijgen van acute verwardheid.

HELP-programma uitgeroepen tot Zorgsucces 2015

Implementatie HELP-programma

Hoofdverpleegkundige Karin Nass-Snoeyers nam het initiatief om met het HELP-programma te gaan werken: ‘Het was redelijk makkelijk om vrijwilligers te vinden via onze vrijwilligersorganisatie en een vacature op de website. We werken nu met een enthousiaste en gemêleerde groep vrijwilligers en dit gaat erg goed. Het personeel en de patiënten zijn positief.’ De aanpak is inmiddels door een aantal andere afdelingen van het ziekenhuis met succes overgenomen.

Vieren van zorgsuccessen

St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is dit jaar gestart met het vieren van zorgsuccessen. Manager zorg en bedrijfsvoering Ward Bijlsma: ‘In de zorg is er altijd veel te doen, daardoor staan we vaak niet stil bij wat we met elkaar bereiken. Dat is jammer want er gebeuren mooie dingen in ons ziekenhuis. Daar wilden we verandering in brengen door samen onze successen te delen en vieren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd uit 8 succesvolle projecten 1 winnaar gekozen. Ward Bijlsma: ‘De bijeenkomst maakte veel positieve energie los. Een heel inspirerende bijeenkomst. De zorgsuccessen zullen daarom in 2016 een vervolg krijgen.’

Meer informatie over Hospital Elder Life Program (HELP)

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl