Tessa Dadema

Tessa Dadema

Oproep - Denk mee over het verbeteren van het onderwijsaanbod

Als landelijke kennisorganisatie voor de langdurende zorg streven we naar het aanbieden van de juiste kennis, op de juiste plek, persoonlijk en op maat. De kennispleinen van Vilans worden veel in het onderwijs gebruikt en helpen docenten en studenten bij het efficiënt zoeken naar kennis en een koppeling te maken van de kennis naar de praktijk. Hoe worden deze pleinen toegepast en welke behoeftes spelen er?

01-07-2020

Binnen het project ‘Leren en onderwijs’ werken we aan het verbeteren van het aanbod voor het onderwijs. In de afgelopen maanden hebben we hiervoor (digitale) focusgroepen gehad met docenten van verschillende onderwijsinstellingen en onderwijsrichtingen binnen het mbo en hbo. Tijdens de focusgroepen hebben we gevraagd hoe docenten de kennispleinen gebruiken en welke behoeftes er zijn.  

We delen graag enkele eerste resultaten met u:

  • Er wordt actief gebruik gemaakt van de kennisproducten die aanwezig zijn op de kennispleinen.
  • Docenten geven studenten vaak opdrachten om te zoeken op de kennispleinen.
  • Docenten hebben behoefte aan voorbeelden, casussen en opdrachten die zorgen voor de koppeling van theorie naar praktijk.
  • Er is vooral behoefte aan visuele informatie zoals infographics en filmpjes.
  • Docenten hebben behoefte aan tips en werkvormen over hoe ze producten in kunnen zetten in het onderwijs. Daarbij leren ze graag van andere docenten.

Denk met ons mee

Herkent u deze punten? Of heeft u aanvullingen? Stuur ze dan naar Tessa Dadema. De verzamelde informatie wordt gebruikt om het aanbod te verbeteren en voor tips op de kennispleinen over hoe u het aanbod kunt gebruiken in het onderwijs.

Meer informatie? Neem contact op met:

TessaSenior adviseur kennismanagement
Tessa
Dadema
Senior adviseur kennismanagement t.dadema@vilans.nl 06 21 50 74 38
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl