Jeanny Engels

Jeanny Engels

Hoe persoonsgericht is uw organisatie?

Wilt u weten hoe persoonsgericht uw zorgorganisatie, praktijk of gezondheidscentrum is? Doe mee aan de monitor persoonsgerichte zorg en krijg zicht op wat u organisatie al doet en waar nog winst te behalen valt.

20-04-2017

De monitor geeft een beeld van hoe persoonsgericht er in uw organisatie wordt gewerkt. Samen met de ontwikkelden we het meetinstrument, dat de perspectieven van patiënten, hun naasten en zorgverleners in een organisatie verkent. Bent u benieuwd naar de situatie in uw organisatie?

hoe persoonsgericht is uw organisatie

Doe mee en kom erachter hoe persoonsgericht uw organisatie is

Voor de validatie van het meetinstrument is Vilans op zoek naar zorgorganisaties die de monitor willen toepassen in hun praktijk. U krijgt inzicht in hoe persoonsgericht de medewerkers in uw organisatie werken en welke dimensies van persoonsgerichte zorg eventueel extra aandacht behoeven. Nieuwsgierig? Geef u op als gastorganisatie voor het onderzoeksteam.

U als deelnemer aan het onderzoek

Als deelnemer selecteert u de respondenten voor het onderzoek: 10 patiënten, 10 naasten en 10 zorgverleners. Ook stelt u een ruimte ter beschikking met voldoende privacy waar het onderzoeksteam de interviews kan afnemen. Het onderzoeksteam bestaat uit goed geïnstrueerde studenten, begeleid door ervaren onderzoekers van Vilans. Het team neemt interviews af, analyseert de resultaten en koppelt die vervolgens terug aan de organisatie. De data worden vanzelfsprekend geanonimiseerd en vertrouwelijk behandeld. 

Aanmelden voor monitor  

Bent u geïnteresseerd in deelname? Meld u aan bij Nick Zonneveld, via n.zonneveld@vilans.nl of 06 15 14 90 45.

Methodiek persoonsgerichte zorg

De monitor is onderdeel van de , die samen met de proeftuinen ontwikkeld is. Laat u inspireren door de praktijkverhalen, de geleerde lessen en de 5 stappen, die iedereen op zijn eigen manier kan invullen:

  1. Voordat u begint
  2. Maak een plan
  3. Begin en probeer uit
  4. Leer en verbeter
  5. Zorg dat het werkt 

Meer informatie over persoonsgerichte zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

JeannyExpert
Jeanny
Engels
Expert j.engels@vilans.nl 06 15 18 28 94
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl