Johan van der Leeuw

Johan van der Leeuw

Infographic 'Technologie bij dementie thuis' vernieuwd

De vernieuwde infographic ‘Technologie bij dementie thuis’ geeft een overzicht van verschillende technologieën die u kunt gebruiken om thuiswonende mensen met dementie te ondersteunen. Nieuw aan het overzicht is de toepassing van (sociale)robotica.

18-01-2019

Download de infographic

Zorgrobots en robotdieren

Er zijn steeds meer technologische mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, bijvoorbeeld met behulp van apps, beeldbellen of alarmeringssystemen. Ook rondom de inzet van zorgrobotica liggen kansen. Zorgrobots kunnen de zorg voor ouderen met dementie op een waardevolle manier aanvullen. Zo kan een robot mensen met dementie helpen bij het onthouden van dagelijkse activiteiten of afspraken, of zorgen voor ontspanning en vermaak.

4 fasen van dementie

Niet elke technologie is even goed toepasbaar voor elke fase van dementie. De technologieën zijn daarom ingedeeld naar de 4 fasen van dementie:

  1. Licht geheugenverlies
  2. Milde dementie
  3. Midden stadium dementie 
  4. Gevorderd stadium dementie

Daarnaast laat de infographic zien wie van de technologie gebruik kan maken. Namelijk de cliënt, mantelzorger en/of zorgprofessional. Met dit overzicht kunt u eenvoudig zien welke technologie voor wie in welke fase geschikt is.

Lees meer over technologie in de zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
van der Leeuw
Senior adviseur j.vanderleeuw@vilans.nl 06 22 81 06 56
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl