Rian van de Schoot

Rian van de Schoot

Integraal werken: Doe mee aan een begeleide sessie op maat

Het programma ‘Integraal Werken in de Wijk’ (IWW) zoekt gemeenten of (sociale) wijkteams die deel willen nemen aan één van de twee door IWW begeleide maatwerksessies op locatie. Ga voor een dompelsessie waarin u aan de hand van de Reflectietool ‘Ruimte geeft vaart’ op niet alledaagse wijze in gesprek gaat over het verbeteren van de toegang tot zorg en ondersteuning in uw gemeente. Of ontdek tijdens een workshop met de Kennisbouwstenen over welke specifieke kennis uw wijkteam moet beschikken. De begeleide sessies worden eenmalig tegen gereduceerd tarief aangeboden aan 4 gemeenten.

23-05-2018

Doel van de begeleide sessies op locatie

Het doel van de begeleide sessies is tweeledig:

  • Uw team, organisatie of netwerk krijgt met de dompelsessie ‘Reflectietool’ inzicht in de knelpunten en verbetermogelijkheden voor toegang in de gemeente. Of u krijgt met de workshop ‘Kennisbouwstenen’ de kennis van uw team in kaart. Hierbij hebt u scherp voor ogen met welke vragen inwoners uit uw wijk een beroep op u doet en welke kennis daarvoor nodig is.
  • Met de opgedane informatie en ervaring kunnen wij de reflectietool, kennisbouwstenen en begeleide sessies doorontwikkelen voor andere gemeenten.

Sessie 1. Dompelsessie met de Reflectietool ‘Ruimte geeft Vaart’

Inwoners die informatie zoeken, problemen ondervinden en hulp nodig hebben, willen graag snel en effectief geholpen worden op een manier die past bij hun situatie. De toegang - het moment van aanmelding tot aan het bieden van passende zorg en ondersteuning - moet vloeiend verlopen. Maar dat lukt niet altijd. Welke ruimte heeft u om te handelen en een passend plan op te stellen? Zijn regels en protocollen ondersteunend? Kan en mag u hier beargumenteerd van afwijken?

Tijdens deze dompelsessie brengt u met hulp van de Reflectietool ‘Ruimte geeft Vaart’ in kaart welke zaken kunnen schuren in de toegang tot zorg en ondersteuning die verbeterd kunnen worden. Met de tool krijgt u inzicht in knelpunten, oplossingsrichtingen en creëert u hiervoor commitment bij alle betrokken partijen.

Sessie 2. Workshop Kennisbouwstenen

Verschillende vragen over uiteenlopende onderwerpen van diverse doelgroepen. Dat is waar u als wijkteammedewerker in de dagelijkse praktijk mee te maken hebt. Wat betekent dat voor de kennis – zowel de algemene als specifieke – waarover u als wijkteam of netwerk moet beschikken? Én hoe komt u snel aan ontbrekende kennis?

Tijdens de workshop ‘Kennisbouwstenen’ ontdekken we samen uw ontwikkelingsmogelijkheden door in kaart te brengen over welke algemene en specifieke kennis u moet beschikken. Zo wordt helder welke kennis nog ontwikkeld kan worden en wanneer u een specialist kunt inzetten.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u met uw (sociale) wijkteam deelnemen aan één van onze begeleide sessies? De eerste 4 gemeenten (2 per tool) - inclusief het (sociaal) netwerk - mogen tegen gereduceerd tarief deelnemen.

Bekijk de flyer

Aanmelden

Meld uw (sociale) wijkteam aan door te mailen naar J.vanderWaerden@movisie.nl o.v.v. ‘Dompelsessie Reflectietool’ of ‘Workshop Kennisbouwstenen’.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeske van der Waerden via J.vanderWaerden@movisie.nl of 06-55440610.

Lees meer over integraal werken

Meer informatie? Neem contact op met:

RianDirecteur Leren, Innoveren en Onderzoeken
Rian
van de Schoot
Directeur Leren, Innoveren en Onderzoeken r.vandeschoot@vilans.nl 06 22 81 07 08
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl