Johan Vesseur

Johan Vesseur

Internationale handenwasdag: ga antibioticaresistentie tegen

Op 5 mei is het internationale dag van de handhygiëne. Goede infectiepreventie en het tegengaan van antibioticaresistentie gaan hand in hand. Om extra aandacht te vragen voor deze zaken starten wij samen met partners een campagne ter ondersteuning van het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen’.

04-05-2017

internationale handenwasdag ga antibioticaresistentie tegen

Ook de WHO doet een oproep om antibioticaresistentie tegen te gaan: Fight antibiotic resistance, it’s in your hands’. De WHO doet een oproep aan gezondheidsprofessionals van bestuurders tot verzorgenden. Antibioticaresistentie is een mondiaal probleem dat we vanuit alle organisatieniveaus moeten agenderen.

Programma Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen

Het bewustzijn van bestuurders en professionals verhogen en de hygiëne verbeteren. Dat is het doel van het programma ‘Aanpak antibioticaresistentie verpleeghuizen’. Het programma is een gezamenlijk project van ActiZ, het RIVM, V&VN, Verenso en Vilans, in opdracht van het ministerie van VWS. Kennispartijen als de VHIG en de regionale zorgnetwerken zijn nauw betrokken. Een mix van gedragskundige interventies en praktische hulpmiddelen is het resultaat. .

Ondersteuningsaanbod infectiepreventie op maat

Het programma zoekt de samenwerking met verpleeghuizen op. Wilt u weten wat uw verpleeghuis kan verbeteren? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan. U bekijkt dan samen met het programmateam waar extra ondersteuning nodig is. Heeft uw verpleeghuis alles op orde op het gebied van infectiepreventie? Doe dan als goed voorbeeld aan het programma mee. Wilt u meer informatie over dit programma? Laat het ons weten en vul het interesseformulier in.

Meer informatie over antibioticaresistentie

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
Vesseur
Senior adviseur j.vesseur@vilans.nl 06 31 93 49 40
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl