Jolanda Buwalda versterkt raad van toezicht Vilans

Per januari 2016 start Jolanda Buwalda als nieuw lid van onze raad van toezicht. Ze richt zich op het aandachtsgebied ‘inhoud van langdurende zorg’. Ze vult hiermee de vacature die eerder was ontstaan door het vertrek van Jopie Nooren.

04-01-2016

Veranderingen langdurende zorg

Buwalda: ‘Volgens mij moeten de veranderingen in de langdurende zorg leiden tot concrete verbeteringen voor cliënten. Zowel op locaties als bij mensen thuis. Vilans is een unieke organisatie die hierin op het snijvlak van praktijk en theorie een aansprekend programma biedt voor professionals en organisaties. In mijn toezichthoudende rol kijk ik ernaar uit hier verder vorm aan te geven.’

Jolanda Buwalda nieuw lid raad van toezicht Vilans

Ruime ervaring

Jolanda Buwalda (1961) is sinds 1 augustus 2014 lid raad van bestuur van Omring, een zorgorganisatie in Noord-Holland Noord voor Verzorging & Verpleging, Revalidatie, Behandeling en Eerstelijnszorg. Ze heeft de laatste 22 jaar in Amsterdam als directeur en bestuurder gewerkt bij diverse organisaties, zoals Querido HVO, Bureau Jeugdzorg, Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra en gemeente Amsterdam.

Raad van toezicht

De raad van toezicht van Vilans houdt toezicht op de realisatie van onze doelen. De leden bewaken met kunde ons maatschappelijk belang. Met de komst van Jolanda Buwalda telt de raad van toezicht van per 1 januari 2016 7 leden. Elmer Mulder, voorzitter raad van toezicht Vilans, noemt Jolanda Buwalda ‘Een verbinder pur sang met een heldere visie op de inhoud van langdurende zorg. Vilans heeft met haar een krachtig en overtuigend lid voor onze raad in huis gehaald.’

Over Vilans

Steeds meer mensen doen een beroep op langdurende zorg. Betaalbare en goede zorg is dus belangrijk, net als een waardevol leven. Wij helpen (zorg)organisaties en professionals om langdurende zorg te vernieuwen en verbeteren. We zijn er voor iedereen die werkt in of voor de langdurende zorg. Van zorgverlener tot bestuurder, van gemeenteambtenaar tot verzekeraar en van huisarts tot mantelzorger.

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl