In de vernieuwde kennisbundel Dementie staat actuele en betrouwbare informatie over dementie. We besteden aandacht aan achtergrond en context, aan wat dementie is en aan wat goede zorg en ondersteuning is.
19-09-2016
Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. Door de vergrijzing neemt het aantal mensen met dementie in de toekomst toe. De belasting voor de omgeving en mantelzorger is groot.
Bekijk kennisbundel

Dementie begrijpen
Het is van groot belang dat zorgmedewerkers kennis ontwikkelen over verschillende vormen van dementie en op basis van die kennis - en de actuele richtlijnen voor dementiezorg - leren omgaan met cliënten met dementie, zowel thuis als in een instelling. Dit vergroot de kwaliteit van leven.
Bekijk alle kennisbundels
Ook moet er aandacht zijn voor de emoties en de positie van de mantelzorger en voor de vraag hoe deze wordt ondersteund. In deze kennisbundel staat actuele informatie over dementie en zorg voor mensen met dementie. Daarmee kunt u studenten helpen een goede start te maken. Deze kennisbundel Dementie is ook geschikt voor gebruik in bijscholing.
Voor wie is de kennisbundel Dementie?
De kennisbundel Dementie is onder meer bestemd voor de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG, Mbo-Verpleegkundige, Maatschappelijke zorg ‘Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg’ en de Maatschappelijke zorg ‘Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen’.
Meer informatie over dementie