Marcel Klein

Marcel Klein

Landelijke protocollen en handelingen Kenniscentrum Kraamzorg

Afgelopen jaren hebben we altijd (een aantal) kraamzorgprotocollen beschikbaar gesteld in het Vilans KICK-portaal. Vanaf september stoppen we daar mee. De reden hiervoor is dat het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ) deze protocollen ook aanbiedt. Vanaf september verwijzen we daarom vanuit het portaal naar de protocollen van het KCKZ.

14-08-2020

Landelijke kraamzorgprotocollen

In de landelijke protocollen voor de kraamzorg staat hoe u het beste kunt handelen in specifieke omstandigheden of situaties in het kraamgezin. Ze zijn tot stand gekomen vanuit en door de kraamzorgsector, op initiatief van het Kenniscentrum Kraamzorg. Ze zijn goedgekeurd door de ketenpartners, waaronder de KNOV en het taalgebruik is conform de Zorgstandaard. Als kraamverzorgende bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten in uw vakgebied als u met deze protocollen werkt.

Handelingen

Naast protocollen heeft het Kenniscentrum Kraamzorg ook een groot aantal handelingen voor de kraamzorg beschreven. Zowel de protocollen als de handelingen vindt u op onze website onder het kopje ‘Protocollen en handelingen. U vindt ze ook in de KCKZ-app, die u kunt downloaden op uw mobiele telefoon of tablet.

Continu bijgewerkt

Natuurlijk zijn er altijd weer nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Ook protocollen blijven dus altijd in ontwikkeling. De website en de app worden steeds door het Kenniscentrum bijgewerkt en grote wijzigingen worden bijgehouden in een overzicht.

Linken vanuit het KICK-portaal

Om naar de Landelijke Protocollen kraamzorg te gaan, bezoekt u de site van het Kenniscentrum Kraamzorg. Organisaties die lid zijn van de Vilans KICK-protocollen kunnen deze link naar KCKZ op hun startpagina van het Vilans-portaal laten zetten. Dit verzoek kan doorgegeven worden via uw Vilans-relatiebeheerder.

Meer informatie? Neem contact op met:

LiaAdviseur
Lia
Davelaar
Adviseur l.davelaar@vilans.nl 06 15 14 90 44
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl