Jennie Mast

Jennie Mast

Lesmateriaal helpt bij persoonlijke ontwikkeling helpende

In grote delen van Europa vindt zorg steeds meer plaats in en rondom de eigen leefomgeving. De helpende zorg en welzijn (niveau 2) krijgt daarbij andere rollen en taken. Het lesmateriaal ‘Persoonlijke ontwikkeling voor de helpende Zorg en Welzijn’ sluit aan bij deze verandering. Het materiaal is het resultaat van het Europese project Carevolution.

19-06-2017

lesmateriaal persoonlijke ontwikkeling helpende

Persoonlijke ontwikkeling voor de helpende is het thema van deze bundel met materialen. Verschillende lesuitwerkingen zijn in thema’s gebundeld. Dit maakt het makkelijker om het materiaal om op een flexibele manier in te zetten in de lessen. Er zijn verschillende interactieve werkwijzen beschreven. Het lesmateriaal bevat leermiddelen passend bij het nieuwe profiel.

Download lesmateriaal

Uit een internationale vergelijking binnen het project Carevolution bleken er 4 speerpunten zijn waarop verdere ontwikkeling nodig is voor de helpende. Het is van belang dat de huidige beroepsprofielen en kwalificatieprofielen voor thuiszorgmedewerkers beter aansluiten op de ontwikkelingen, om zo tot integrale zorg en ketensamenwerking te komen. Het gaat om:

  • effectieve communicatie 
  • persoonlijke ontwikkeling 
  • gezondheidszorg 
  • ICT and domotica

Met vragen over het project of de producten: neem contact op met Jennie Mast (j.mast@vilans.nl). Ook horen we het graag als u – als ROC-docent – aan de slag gaat met het materiaal, dan ontvangen we graag uw feedback.

Carevolution

De ontwikkeling van dit profiel en het bijbehorende lesmateriaal maakt deel uit van het Europese project Carevolution. Dit project wil onder andere praktische leermaterialen ontwikkelen voor alle thuiszorgmedewerkers in Europa. De leermaterialen moeten aansluiten bij wat zorgmedewerkers in de thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken nu en in de toekomst nodig hebben om het werk goed uit te voeren. Wij zijn 1 van de betrokken partijen bij Carevolution.

Carevolution logo

Integrale zorg voor ouderen en chronisch zieken

In grote delen van Europa vindt zorg steeds meer plaats in en rondom de eigen leefomgeving. De thuiszorgmedewerker krijgt andere rollen en taken om de kwaliteit van zorg en veiligheid van en voor de cliënt te waarborgen. De huidige beroepsprofielen en kwalificatiestandaarden voor thuiszorgmedewerkers op Europees niveau kunnen nog beter aansluiten om tot integrale zorg en ketensamenwerking te komen. Daar richt Carevolution zich op.

Doelstellingen Carevolution

De doelstellingen van Carevolution zijn 3-ledig:

  • Op Europees niveau de rol definiëren van zorgprofessionals in de thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken
  • Ontwikkelen van een nieuw Europees-breed beroepsprofiel voor zorgprofessionals in de integrale thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken
  • Ontwikkelen van nieuwe, Europese onderwijsprogramma’s en leermaterialen die aansluiten op de leerbehoeften en die passen bij het vergaren van nieuwe competenties van zorgprofessionals in de integrale thuiszorg voor ouderen en chronisch zieken

Samenwerking partijen

Wij ontwikkelen het project in opdracht van de Europese Commissie. Dit wordt ondersteund door het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Samenwerkingspartners zijn West College Scotland, Grupo Servicios Sociales Integrados (Spanje), Inniciativas Innovatoras (Spanje) en Melius (Italië).

Plaatje

Meer informatie over thuiszorg

Meer informatie? Neem contact op met:

JennieSenior adviseur
Jennie
Mast
Senior adviseur j.mast@vilans.nl 06 22 81 06 01
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl