Tom van Boekholt

Tom van Boekholt

Lichte versoepeling bezoekregeling verpleeghuizen

Bewoners van verpleeghuizen en kleine zorginstellingen mogen weer twee bezoekers ontvangen, in plaats van één. Dat kunnen gedurende de week ook verschillende bezoekers zijn. Belangrijke voorwaarde is dat de verpleeghuisbewoners volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge maandag 8 maart bekend tijdens de persconferentie.

09-03-2021

Verpleeghuizen moeten een plan maken waarin staat hoe ze omgaan met bezoek, sociaal contact en een eventuele uitbraak in het verpleeghuis. Bij het opstellen van hun eigen plan kunnen verpleeghuizen de Handreiking bezoek en sociaal contact van brancheorganisatie ActiZ gebruiken.

Voorwaarden aan bezoek

Er gelden wel voorwaarden. Alle bewoners in het verpleeghuis moeten twee keer gevaccineerd zijn. Daarnaast moet iedereen zich houden aan de 1,5 meter afstand, regelmatig de handen wassen en een mondneusmasker gebruiken. Bezoekers met klachten die passen bij corona mogen niet op bezoek komen.

Gunstig effect vaccinaties

Het effect van de vaccinaties wordt steeds duidelijker zichtbaar. In verpleeghuizen overlijden steeds minder mensen aan het coronavirus en raken ook minder mensen besmet.

Ga naar de overzichtspagina over het coronavirus

Meer informatie? Neem contact op met:

JennieSenior adviseur
Jennie
Mast
Senior adviseur j.mast@vilans.nl 06 22 81 06 01
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl