Maurice van den Bosch versterkt raad van toezicht Vilans

Per 14 december 2016 start Maurice van den Bosch als nieuw lid van onze raad van toezicht. Hij richt zich op het aandachtsgebied wetenschappelijk onderzoek en informatietechnologie. Hij volgt daarmee Frits van Merode op.

30-11-2016

Maurice van den Bosch versterkt raad van toezicht Vilans

Strategisch speerpunt

Van den Bosch: ‘De inzet van IT, wearables, en smart devices in de zorg voor ouderen en chronische zieken zal een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Vilans speelt hierop in, en ziet dit als een strategisch speerpunt voor de komende jaren. Ik kijk er naar uit om vanuit een toezichthoudende rol mijn kennis en ervaring voor de organisatie beschikbaar te stellen en deze positie strategisch uit te breiden.’

Hoogleraar Radiologie

Prof. dr. Maurice van den Bosch (1974) is hoogleraar Interventie Radiologie in het UMC Utrecht. Zijn voornaamste interesse is beeldgestuurde behandeling van kanker (oncologische interventies). Naast hoogleraar is Van den Bosch ook afdelingshoofd radiologie en medisch manager divisie Beeld (afdelingen radiologie, nucleaire geneeskunde, en de radiotherapie wetenschap) in het UMC Utrecht. Hij is daar verantwoordelijk voor 400 medewerkers, inclusief 140 PhD-studenten.

Na zijn specialisatie tot radioloog werkte Van den Bosch in de VS (Stanford University). In Utrecht heeft hij verder vormgegeven aan de groei van de afdelingen en de divisie, onder andere door het bouwen van een Center for Image-Sciences. In dat centrum is al het innovatieve onderzoek op het gebied van beeldtechnologie geclusterd voor het UMC Utrecht.

Raad van toezicht

De raad van toezicht houdt toezicht op de realisatie van onze doelen. De leden bewaken met kunde ons maatschappelijk belang. Met de komst van Maurice van den Bosch telt de raad van toezicht per 14 december 2016 7 leden. Elmer Mulder, voorzitter raad van toezicht: ‘Maurice van den Bosch zal door zijn persoonlijkheid en competenties een welkome bijdrage gaan leveren aan ontwikkeling van en toezicht op Vilans.’

Over Vilans

Steeds meer mensen doen een beroep op langdurende zorg. Betaalbare en goede zorg is dus belangrijk, net als een waardevol leven. Wij helpen (zorg)organisaties en professionals om langdurende zorg te vernieuwen en verbeteren. We zijn er voor iedereen die werkt in of voor de langdurende zorg. Van zorgverlener tot bestuurder, van gemeenteambtenaar tot verzekeraar en van huisarts tot mantelzorger.

Meer informatie over de raad van toezicht

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl