Sandra Suijkerbuijk

Sandra Suijkerbuijk

Navigatie voor mensen met dementie

Wij zijn betrokken bij de ontwikkeling van de app Happy Walker. Deze applicatie ondersteunt mensen met dementie bij het ondernemen van activiteiten. Happy Walker heeft onder andere een hulpmiddel dat de gebruiker helpt de weg te vinden. Wij zijn betrokken bij de ontwikkeling van de app. Dit ontwikkelproject loopt tot februari 2016.

24-07-2015

Gebruiksonderzoek Happy Walker

Sinds september 2012 wordt in een Europese samenstelling, onder leiding van TNO, gewerkt aan het Happy Walker-project (AAL-project). Dat het een uitdaging is om een goede app te ontwikkelen voor mensen met dementie blijkt uit het gebruiksonderzoek waar wij in dit project verantwoordelijk voor zijn. Dit voorjaar testten we de applicatie in Nederland en Spanje.

Doorontwikkeling met Innovate Dementia-platform

Op basis van de resultaten van de onderzoeken in verschillende landen wordt de navigatieapplicatie Happy Walker verder doorontwikkeld, onder andere in samenwerking met gebruikers uit het Innovate Dementia-platform. Op dinsdag 9 juni 2015 hebben zij meegedacht hoe een scherm van de Happy Walker app er eenvoudiger uit kan zien.

Navigatie voor mensen met dementie Happy Walker

Lees meer over de Happy Walker app

Meer informatie over dementie

Meer informatie? Neem contact op met:

SandraSenior onderzoeker
Sandra
Suijkerbuijk
Senior onderzoeker s.suijkerbuijk@vilans.nl 06 22 81 04 16
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl