Leonoor Ahrens

Leonoor Ahrens

Nieuw thema voor meer aandacht ervaringsdeskundigheid

8 medewerkers van LFB, de belangenorganisatie voor en door mensen met een beperking, en 8 medewerkers van Vilans zijn op 9 december 'maatjes' geworden. Met als doel om als maatjes - een van LFB en een van Vilans - samen op te trekken, elkaar te inspireren, samen te werken en kennis te delen. Het initiatief is onderdeel van het nieuwe thema Ervaringsdeskundigheid op het Kennisplein Gehandicaptensector en is samen met de LFB gemaakt.

16-12-2020

In de onderzoekswereld is het al heel gewoon om samen te werken met ervaringsdeskundigen. Ook zorgorganisaties hebben hier steeds meer oog voor, maar het is nog niet altijd vanzelfsprekend dat mensen met een beperking hun ervaringskennis delen of dat met ervaringsdeskundigen wordt samengewerkt. Het thema Ervaringsdeskundigheid op het Kennisplein Gehandicaptensector is een bron van informatie met tips, tools en voorbeelden die professionals in hun werk kunnen gebruiken. Zodat het uitgangspunt ‘niets over ons zonder ons’ gerealiseerd en de meerwaarde ervaren wordt. 

Bekijk het nieuwe thema

Campagne ‘Ervaring gewenst’ 

De campagne ‘ervaring gewenst’ helpt om ervaringskennis op de kaart te zetten. In korte video’s worden schurende onderwerpen als gelijkwaardigheid behandeld.

In de eerste video vertelt Idman Nur, ervaringsdeskundige van LFB, dat een begeleider eigenlijk alles van haar weet, maar ze voelt ongemak als zij haar begeleider vraagt hoe het weekend is geweest. Kortom, hoe gelijkwaardig ben je eigenlijk? De video’s linken naar de themapagina waar zorgprofessionals kennis en producten vinden en hun ervaringen kunnen delen.

Meer informatie? Neem contact op met:

IngeExpert
Inge
Redeker
Expert i.redeker@vilans.nl 06 29 97 00 46
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl