Jan Willem Bloemen

Jan Willem Bloemen

Nieuw voorbeeldzorgplan over handelen bij infecties

De Stichting Omaha System Support heeft een voorbeeldzorgplan ontwikkeld hoe u kunt handelen bij infectieziekten of een vermoeden daarvan. Dit zorgplan is voor iedereen toegankelijk. Door het voorbeeldzorgplan te gebruiken, kunnen verpleegkundigen en verzorgenden een plan op maat maken voor de cliënt, gebaseerd op de Omaha-systematiek en de actuele standaarden.

17-03-2020

Een voorbeeldzorgplan is een hulpmiddel om een plan op maat te maken voor de individuele cliënt. Het geeft een overzicht van alle mogelijke aandachtsgebieden en alle mogelijke interventies en combineert de Omaha-systematiek met inhoudelijke landelijke richtlijnen en expertise uit het veld.

Download het voorbeeldzorgplan 'infectieziekten'

Zorgplan voor iedereen toegankelijk

Een voorbeeldzorgplan is nadrukkelijk géén standaardzorgplan. De voorbeeldzorgplannen van Omaha System Support, voor bijna 25 verschillende aandoeningen, zijn ontwikkeld in samenwerking met verpleegkundigen. Een aantal voorbeeldzorgplannen, waaronder nu die voor handelen bij infecties, is voor iedereen toegankelijk. De andere zijn toegankelijk voor medewerkers van organisaties die aangesloten bij Stichting Omaha System Support.

Bekijk alle voorbeeldzorgplannen van Omaha System

Wat is het Omaha System?

Het Omaha System is een classificatiesysteem waarmee zorgprofessionals in eenzelfde ‘taal’ acties en uitkomsten van de zorg voor cliënten kiezen, sorteren en vastleggen. Inmiddels gebruikt ongeveer 80% van de wijkverpleegkundigen in Nederland het Omaha System en wordt het systeem ook in steeds meer instellingen toegepast. De stichting Omaha System Support bevordert het gebruik en de ontwikkeling van het Omaha System in Nederland.

Ga naar de overzichtspagina over het coronavirus

Meer informatie? Neem contact op met:

MariekeAdviseur
Marieke
Goris
Adviseur m.goris@vilans.nl 06 27 41 21 75
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl