Lotte Cornelisse

Lotte Cornelisse

Nieuwe technologie uitproberen in uw eigen organisatie

Steeds vaker bedenken en ontwikkelen startups slimme producten die de zorg kunnen verbeteren. Zorgorganisaties willen vaak wel iets met technologie maar weten niet waar te beginnen. Wij brachten zorg en technologie bij elkaar tijdens matchmaking events van het project Technologische Toekomst van de zorg, om samen te experimenteren met nieuwe technologie. Hoe werkt het in de praktijk? En wat is de toegevoegde waarde? Zorgorganisatie De Blije Borgh deelt haar ervaring.

06-09-2017

Nieuwe technologie uitproberen in uw eigen organisatie

Begin met Zinvol Uitproberen

De drempel om nieuwe technologie aan te schaffen is hoog. De implementatie van technologie kan duur zijn en je weet niet altijd zeker of het goed aansluit bij de zorg voor de cliënten en of het past bij de organisatie. Door in een korte periode een product of ontwikkeling eerst zinvol uit te proberen, ontdekt u al snel of het van betekenis kan zijn voor uw cliënten en organisatie.

Betere service voor cliënten

Zorgorganisatie De Blije Borgh experimenteerde na de matchmaking met verschillende zorgtechnologieën. Ben Krapels van De Blije Borgh: ‘Mijn ervaring met het uitproberen van nieuwe technologie is heel positief. Er zijn zoveel leuke ideeën van startups die kunnen bijdragen om de zorgvraag te beperken en uit te stellen. Wij streven ernaar om zorg en welzijn aan elkaar te verbinden en zo vroeg mogelijk in te spelen op de zorgvraag. Met behulp van technologie kunnen we onze cliënten een betere service bieden.’

Een experiment geeft inzichten

‘Tijdens korte experimenten bleek het eerste product niet geschikt voor onze cliënten. We zijn daarna een experiment gestart met de startup van de app Are you okay today. In kleine stappen ontdekten we veel over de werking en wat komt kijken wanneer cliënten en naasten de app gebruiken. Het werken met andere disciplines, zoals ICT en marketing, leert ons echt anders kijken en geeft nieuwe waardevolle inzichten.’ Door het korte experiment begint De Blije Borgh voorbereid aan een pilot waar zij de app met cliënten en mantelzorgers zullen testen.

Eerst uitproberen: win-win situatie

Are you okay today is een persoonsalarmeringssysteem, bedoeld voor mantelzorgers die zich afvragen of het goed gaat met hun familielid maar hen niet onnodig willen storen. De app geeft hierin inzicht. Ben Krapels: ‘10 mantelzorgers hebben zich samen met hun vader, moeder of familielid opgegeven om de app uit te proberen. Als we Are you okay today hebben ingevoerd, kiezen we wederom voor een samenwerking met een nieuwe startup. Een win-win situatie!’

Meer informatie over technologie

Meer informatie? Neem contact op met:

LotteSenior adviseur
Lotte
Cornelisse
Senior adviseur l.cornelisse@vilans.nl 06 46 05 38 26
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl