Sanne van der Weegen

Sanne van der Weegen

Aanvullend onderzoek eHealth monitor 2016

Nictiz en NIVEL voeren ook in 2016 de jaarlijkse eHealth monitor uit in opdracht van het ministerie van VWS. Dit is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat sinds 2013 de beschikbaarheid en het gebruik van eHealth in Nederland in kaart brengt bij patiënten en zorgprofessionals.

19-04-2016

Dit jaar wordt voor het eerst ook gekeken naar bevorderende en belemmerende factoren rondom de implementatie en opschaling van eHealth vanuit het organisatieperspectief. Wij verzorgen in opdracht van Nictiz dit aanvullende deel van het onderzoek door de monitor uit te zetten bij zorgaanbieders binnen de VVT, GZ en GGZ.

Ervaringen van zorgaanbieders

Hoe ziet het innovatieklimaat van zorgorganisaties eruit, welke eHealth-toepassingen worden gebruikt, hoe verloopt de opschaling en waar lopen zorgorganisaties tegenaan? Dat zijn de vragen waar we de komende tijd antwoorden op zoeken. Inmiddels hebben we een oproep verstuurd naar relaties met de vraag om te participeren in de eHealth monitor 2016.

Bent u een bestuurder en/of verantwoordelijk voor eHealth-implementaties binnen uw organisatie en heeft u geen vragenlijst ontvangen? Neem dan contact op met Sanne van der Weegen via s.vanderweegen@vilans.nl.

Aanvullend onderzoek eHealth monitor 2016

Wat is eHealth?

eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën (ICT) en met name internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of verbeteren. Voorbeelden zijn telemonitoring, , personenalarmering en beeldbellen.

De resultaten van de eHealth monitor worden in het najaar van 2016 gepubliceerd.

Meer informatie over eHealth

Meer informatie? Neem contact op met:

SanneSenior onderzoeker
Sanne
van der Weegen
Senior onderzoeker s.vanderweegen@vilans.nl 06 55 44 03 69
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl