Johan Vesseur

Johan Vesseur

Oplossingen vraagstukken voor mensen met beperking

100 innovators droegen tijdens de Hackathon van Academy Het Dorp oplossingen aan voor alledaagse vraagstukken voor mensen met een beperking.

23-03-2017

Door expertise te combineren van cliënten, het bedrijfsleven, kennisinstellingen, zorginstellingen en start-ups, worden die vraagstukken opgelost om mensen onafhankelijker van zorg te maken. Deze Hackathon vond op 16 maart 2017 plaats in Het Dorp in Arnhem.

Health Deal

De bijeenkomst was een volgende stap na het sluiten van de met de ministeries van VWS en Economische Zaken. De innovators gingen met elkaar in gesprek om kansrijke projecten te definiëren. Hierbij werden deelnemers met zeer diverse achtergronden bij elkaar gezet om te leren van elkaars expertise. Dat is het unieke van Academy Het Dorp: door intensieve samenwerking tussen verschillende partijen een aantoonbaar waardevol product opleveren dat een positieve impact heeft op het leven van mensen met een beperking.

Oplossingen vraagstukken voor mensen met beperking

Nieuwe projecten voor zelfstandig leven

De samenwerking leidde tot een aantal concrete projecten, zoals het ontwikkelen van een slimme interface-oplossing voor Siza-cliënt Mathijs die graag met zijn joystick FIFA wil spelen. Of een lerende robot voor Anne die haar hulp biedt bij bijvoorbeeld huishoudelijke taken, zoals de was in de wasmachine doen. De partners van de Academy Het Dorp gaan nu aan het werk om dit jaar slimme oplossingen te ontwikkelen met en voor mensen, zodat zij een zelfstandiger leven leiden. Ook wij gaan aan de slag met een aantal innovatieprojecten, waaronder het hulpmiddelenregister.

Meer informatie over eHealth

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
Vesseur
Senior adviseur j.vesseur@vilans.nl 06 31 93 49 40
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl