Henk Herman Nap

Henk Herman Nap

Oproep - Laat u zien op het congres Dementia Lab 2019

Op 21 en 22 oktober vindt het Dementia Lab 2019 plaats. Een congres waarbij designers, onderzoekers, zorgprofessionals en andere geïnteresseerden elkaar inspireren met innovatieve projecten - op het gebied van design & technologie - voor mensen met dementie, hun naasten en zorgverleners. Uw inbreng is daarbij van harte welkom.

06-03-2019

Het thema van het Dementia Lab 2019 is ‘Making design work: Engaging with dementia in context.’ Het congres vind dit jaar plaats in Eindhoven en wordt georganiseerd door de Technische Universiteit in Eindhoven, in samenwerking met Vilans en Alzheimer Nederland. Het Dementia Lab bestaat sinds 2016 en is een groeiende community van gelijkgestemde mensen die voortbouwen op opbrengsten uit innovatieve projecten voor en met mensen met dementie en hun omgeving. Dit doen we vanuit een inclusieve, participerende en persoonsgerichte benadering. En door te kijken naar de inzet van technologie, creatieve activiteiten en vernieuwingen in de omgeving. Deze factoren dragen immers bij aan goede zorg, welzijn en kwaliteit van leven van mensen met dementie. Belangrijk, want het aantal mensen met dementie neemt snel toe, terwijl onderzoek gericht op preventie juist achterblijft.

Dien uw bijdrage in

Heeft u een bijdrage? En gaat deze in op hoe design en onderzoek zich ontwikkelt in relatie tot wonen, werken en zorgen met en voor mensen met dementie?  Dan kunt u deze indienen voor 18 mei 2019. Het maakt hierbij niet uit of u onderzoeker, designer, zorgmedewerker of op een andere manier betrokken bent. De volgende bijdragen kunt u indienen:

  • Demopresentatie (presentatie, poster en tekst van 2 tot 4 pagina’s).
  • Persoonlijk verhaal (tekst van 2 tot 4 pagina’s).

Uw bijdrage gaat bijvoorbeeld in op:

  • Hoe een ontwerp invloed heeft op omgeving, zorgverleners of familieleden van de persoon met dementie, of hoe het de persoon met dementie zelf beïnvloedt.
  • Welke visuele, geur- of andere materialen werken voor en met mensen met dementie in interactie met hun omgeving.
  • Wat er nodig is om design en onderzoek een duurzaam effect te laten hebben op mensen met dementie.

Experts zullen alle bijdragen beoordelen op relevantie voor het congres. U kunt deze beoordeling verwachten na 1 juni 2019.

De bijeenkomst is ook open voor bezoekers die geen bijdragen insturen. Inschrijving opent later dit jaar. Houd het agenda-overzicht dus in de gaten!

Lees meer over technologie in de zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

Henk HermanSenior onderzoeker
Henk Herman
Nap
Senior onderzoeker h.nap@vilans.nl 06 22 81 07 66
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl