Judith Oosterom

Judith Oosterom

Oproep - Praktijkervaring Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning delen

Voor docenten in het beroepsonderwijs en (toekomstige) zorgprofessionals is de Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning ontwikkeld. Deze kennisbundel bevat nieuwe films, animaties en veel bruikbare opdrachten voor onderwijs en praktijk.

20-05-2019

De kennisbundel maakt duidelijk wat zelfmanagementondersteuning van mensen met diverse chronische gezondheidsproblemen inhoudt en welke kennis, houding en vaardigheden (aankomende) zorgverleners daarvoor nodig hebben. De nadruk ligt op hoe de zorgverlener ondersteuning van zelfmanagement en de eigen regie in de praktijk brengt. Docenten kunnen de inhoud direct gebruiken in hun lessen. De inhoud is een bewerking van het leerboek Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie (BSL).

Naar de nieuwe kennisbundel

Video - Waarom deze kennisbundel?

Deel uw ervaring

Graag horen we van u hoe u de kennisbundel gebruikt en wat uw ervaringen zijn. Wilt u uw ervaringen met ons delen? De pilotfase duurt tot 1 juli 2019. Deze zomer worden de reacties verwerkt. In september komt de definitieve versie online te staan. Iedereen die meedoet aan de pilot maakt kans op een cadeaubon t.w.v. 25 euro.

Betrokken partijen

De kennisbundel is ontwikkeld door Hogeschool Rotterdam, in samenwerking met Vilans en financieel mogelijk gemaakt door ZonMw. Tijdens de ontwikkeling is samengewerkt met experts op het gebied van zelfmanagement en zelfredzaamheid, docenten van verschillende mbo- en hbo-scholen, lectoren van het Platform Zelfmanagement, en vertegenwoordigers van Vilans, VKI, Vitale Delta en V&VN.

Lees meer over kwaliteit van zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

JudithSenior adviseur
Judith
Oosterom
Senior adviseur j.oosterom@vilans.nl 06 22 81 03 06
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl