Wouter van den Elsen

Wouter van den Elsen

Pauline Meurs en Mirella Minkman over de nieuwe generatie ouderen

Het aantal ouderen in Nederland stijgt fors en dat heeft grote impact op de maatschappij, de ouderen zelf en het werk van professionals in diverse werkvelden. Op het online congres ‘Een nieuwe generatie ouderen, Langer Thuis’ op 25 november kunt u meepraten over hoe we ons als samenleving daarop voorbereiden. Vorig jaar stonden inspirerende sprekers Pauline Meurs en Mirella Minkman op het podium. Wat waren destijds hun onderwerpen?

02-11-2020

Pauline Meurs is hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) en wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Meurs ging in haar bijdrage vorig jaar in op wat ouder worden betekent voor professionals en zorgbestuurders. Hierbij liet zij zich inspireren door Simone de Beauvoir en diens werk la vieillesse, waarin ouderdom als een maatschappelijk etiket en de gevolgen daarvan worden geanalyseerd.

Bekijk het filmpje waarin zij het heeft over de toekomst van ouder worden:

Mirella Minkman is bijzonder hoogleraar organisatie en bestuur van langdurende integrale zorg bij de Universiteit van Tilburg/TIAS en bestuursvoorzitter van Vilans. Zij sprak vorig jaar over het kabinetsbeleid voor ouderen en wat daar allemaal voor programma’s op de rol staan en de kennissynthese daartussen.

Bekijk het filmpje waarin zij het heeft over kennissynthese:

Online congres 'Een nieuwe generatie ouderen, Langer Thuis'

Benieuwd naar de editie van dit jaar? Schrijf u dan nú in! Log 25 november in en doe mee van 09.30 tot 16.45 uur. Deelname is gratis.    

Aanmelden

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl