Kees Donkervoort: 'Er kan veel meer op afstand dan we dachten'

KPN Health-directeur Kees Donkervoort blikt terug op de eerste coronagolf. En hoewel alles nog niet te verklaren en te duiden is, is één ding wél al duidelijk: ‘We kunnen heel veel zorg ook op afstand bieden.’ Dat zegt hij in onze podcastreeks over digitale transformatie in de zorg.

05-10-2020

Vilans · Vilans Ontmoet | Kees Donkervoort

Voordelen van zorg op afstand

Het is simpelweg nog te vroeg om helemaal te duiden wat de coronacrisis op lange termijn zal betekenen voor zorg op afstand. Dat is nu nog niet volledig vast te stellen. ‘Maar een ding is duidelijk: heel veel mensen hebben kunnen zien, zo kan het dus ook. Zelf is hij al jaren groot voorstander van meer zorg op afstand, wanneer dit kan. Er zitten namelijk voordelen aan voor de patiënt. Niet reizen, gewoon rustig in je eigen omgeving een consult hebben. En dat is natuurlijk fantastisch. Door corona hoefden we niks meer uit te leggen en moesten we gewoon zorg bieden op afstand.’

Digitale dokter

Donkervoort verlaat, na 3 jaar, eind 2020 KPN Health. Donkervoort introduceerde het concept van de ’Digitale dokter’. Vanuit KPN was hij ook mede-initiatiefnemer van het programma en taskforce Samen Vooruit: de bundeling van organisaties in en rondom de zorgsector streeft naar digitale standaarden voor gegevensuitwisseling. Recent gaf hij in ICT&health nog aan dat er een Deltaplan nodig is voor digitalisering in de zorgsector.

Beluister ook onze andere podcasts 🎙

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl