Marcel Klein

Marcel Klein

Protocol injecteren AstraZeneca-vaccin vrij beschikbaar

Vilans stelt het protocol ‘COVID-19-vaccin van AstraZeneca klaarmaken en injecteren’ vrij beschikbaar voor alle geïnteresseerden. Het protocol is vrij te downloaden op onze website. Eerder stelde Vilans al de protocollen voor het klaarmaken en injecteren van het Moderna-vaccin en BioNtech/Pfizer-vaccin vrij beschikbaar.

22-02-2021

Download het protocol

Met het protocol hebben zorgprofessionals een overzichtelijk naslagwerk in handen. De werkinstructie is geschikt voor het klaarmaken en injecteren van het AstraZeneca-vaccin. Het vaccin is geschikt voor intramusculaire injectie voor mensen boven de 18 jaar. 

NB De stockfoto bij dit artikel dient ter illustratie en geeft niet het daadwerkelijke vaccin weer.

Protocollen-database

Vorige maand stelde Vilans ook al de protocollen voor het Moderna- en Pfizer/BioNtech-vaccin beschikbaar. Vilans-adviseur Marleen Versteeg: ‘Onze specialisten ontwikkelen met grote regelmaat nieuwe protocollen. Inmiddels bevat onze protocollen-database ruim 400 protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. Het protocol “COVID-19-vaccin van AstraZeneca klaarmaken en injecteren” is een mooie en belangrijke toevoeging aan de database.’

Mijn Vilans Protocollen

Ruim 550 organisaties maken gebruik van de Vilans-database met protocollen, die onlangs volledig vernieuwd is. Met Mijn Vilans Protocollen hebben verpleegkundigen en verzorgenden vanaf ieder device direct toegang tot onze protocollen, op het moment dat dit nodig is. In een persoonlijke omgeving kunnen veelgebruikte werkinstructies worden opgeslagen en komen belangrijke wijzigingen naar de gebruiker toe. Abonnees gaan deze maanden een voor een over naar de nieuwe omgeving.

Download ook de protocollen voor het klaarmaken en injecteren van het Moderna- en Pfizer/BioNtech-vaccin.

Meer informatie? Neem contact op met:

MarleenSenior adviseur
Marleen
Versteeg
Senior adviseur m.versteeg@vilans.nl 06 22 81 02 71
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl