Save the date - Een nieuwe generatie ouderen(zorg)

Op 27 november vindt in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein de conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen(zorg)’ plaats. Experts als Kim Putters, Pauline Meurs en Mirella Minkman delen hier de nieuwste wetenschappelijke inzichten, de belangrijkste beleidsprogramma’s komen aan bod en projectleiders en ouderen geven inspirerende en vernieuwende praktijkvoorbeelden. Jaarlijks bezoeken 800 tot 1000 mensen de conferentie. Bouw samen met uw vakgenoten actief mee aan nieuwe oplossingen voor en met ouderen.

04-06-2019

Meld u hier aan

Tijdens de conferentie spreekt onder andere prof. dr. Henk Nies (Vilans) en ir. Marieke van der Waal (Leyden Academy). Nies: 'Tijdens mijn inspiratiesessie gaan we in op de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland, Denemarken en Zweden. Wat kunnen we van elkaar leren, waar is het gras het groenst? De sessie is interessant voor zorgprofessionals, beleidsmakers en gemeenteambtenaren. Deelnemers hebben aan het eind van deze sessie, naast sprekende voorbeelden, ook kritische kanttekeningen gehoord.'

Nieuwe generaties ouderen en professionals creëren onderling en samen nieuwe vormen van zorg. Ouderen staan volop in de samenleving en willen hun leven op eigen wijze voortzetten, ook als gezondheid en functioneren achteruitgaan. Vanuit positieve gezondheid ligt het accent op wat ouderen nog wél kunnen, zelf en samen met anderen - van diverse generaties en achtergronden - en het maakt niet uit waar de oudere woont. Als er steun en zorg van anderen nodig wordt, willen ouderen dat richten op persoonlijk welbevinden, passend bij hun eigen ervaring en beleving. Allerlei ontwikkelingen sluiten daarop aan, zoals burgerinitiatieven, intergenerationele stadsdorpen, belevingsgerichte zorg, nieuwe woonconcepten en technologie. Zo ontstaat sociale en disruptieve innovatie uit nieuwe allianties tussen publieke en private partijen. Niet alleen binnen zorg en welzijn, want ook het bedrijfsleven en de creatieve sector sluiten aan.

Ouderen centraal

De ouderen zelf, met hun eigen levensverhaal, staan centraal. Samen met de komst van nieuwe kwaliteitskaders krijgen ouderen, familie, buren, vrijwilligers en professionals steeds meer ruimte om kwaliteit van leven en de zorg voor ouderen samen vorm te geven.

Meer informatie? Neem contact op met:

HenkDirecteur strategie en ontwikkeling
Henk
Nies
Directeur strategie en ontwikkeling h.nies@vilans.nl 06 22 49 88 62
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl