Lotte Cornelisse

Lotte Cornelisse

Slim omgaan met de technologische toekomst van de zorg

Veel organisaties worstelen met de technologische ontwikkelingen die op hen af komen. Kunt u de inzet van wearables voorbij laten gaan? Moet u inspelen op de komst van robots? En hoe voorkomt u dat de besluitvorming om nieuwe technologie te gebruiken zó lang duurt dat de technologie al verouderd is, voor het is geïmplementeerd? Wij helpen u graag.

06-06-2017

slim omgaan met technologische toekomst van zorg

Bereid uw organisatie voor op de toekomst

We kunnen de toekomst niet voorspellen, maar ons wel voorbereiden. We helpen zorgorganisaties en gemeenten in te spelen op technologische veranderingen. Samen maken we professionals in zorg & welzijn wendbaar voor de technologische toekomst. Dit doen we tijdens inspiratiebijeenkomsten, met onze methode ‘Zinvol uitproberen’ en het ontwikkelen van een visie op technologie.

Inspiratiebijeenkomst

Door met elkaar in gesprek te gaan, leert u van elkaar. Dat is een belangrijk doel van onze inspiratiebijeenkomsten. Hier krijgen u en uw collega’s een overzicht van goede technologische voorbeelden en inzicht in verschillende scenario’s van de toekomst van de zorg. Hoe ziet de toekomst eruit en wat zijn kansen en mogelijke barrières? We dagen u uit om stelling te nemen en eigen ideeën te vormen over de technologische toekomst van de zorg die u levert. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zinvol Uitproberen

Een andere werkwijze is ‘Zinvol Uitproberen’. De ontwikkelingen van nieuwe technologie in de zorg gaan enorm snel. Door te experimenteren met een product ontdekt u of het iets voor uw organisatie kan betekenen. In korte experimenten ontdekt u stap voor stap de toekomst. In cycli van 2 weken experimenteert u met een team met nieuwe producten en technologieën rondom een door u gekozen thema. Op een laagdrempelige manier doet u ervaring op met technologie en nieuwe manieren van werken. Bijkomend voordeel is dat u en uw collega’s meer open staan voor innovatie en vernieuwing.

Visie op technologie

Op basis van praktijkervaringen kunt u samen met uw collega’s een visie op technologie ontwikkelen om opschaling te realiseren. Wij denken met u mee en kunnen ondersteunen bij het bouwen van een kennisnetwerkstructuur, gericht op het delen van kennis en ervaring van zorgprofessionals in uw organisatie en/of gemeente. Zo kunnen we technologie onderdeel maken van de dagelijkse zorg om betere en efficiëntere zorg aan uw cliënten en inwoners van uw gemeente te bieden.

Zelf aan de slag

Wilt u uw organisatie toekomstbestendig maken op het gebied van technologie? Wilt u weten hoe eHealth u kan ondersteunen in uw werk en de zorg voor uw cliënten kan verbeteren? Neem dan contact op met Lotte Cornelisse, l.cornelisse@vilans.nl of Kiyomid van der Veer, k.vanderveer@vilans.nl. Bekijk ons aanbod in de publicatie met eHealth zorgen dat zorg werkt.

Meer informatie over technologie in de zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

LotteSenior adviseur
Lotte
Cornelisse
Senior adviseur l.cornelisse@vilans.nl 06 46 05 38 26
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl