Johan van der Leeuw

Johan van der Leeuw

Smartphone apps zijn goed alternatief bij sleutelproblemen

Veel (thuis)zorgorganisaties maken gebruik van sleutelkluizen. Afgelopen jaar waren deze kluizen negatief in het nieuws door woninginbraken waarbij de kluizen werden gekraakt. Sinds vorig jaar is er een groei aan smartphone-applicaties die een elektronisch slot in de voordeur openen. De recent ontwikkelde applicaties bieden nieuwe functionaliteiten waardoor deze steeds vaker een goed alternatief bieden voor de sleutelproblemen waar de sleutelkluizen tot nu toe voor worden gebruikt. 

02-02-2015

Voor- en nadelen smartphone-applicaties bij sleutelproblemen

Sinds vorig jaar zijn er meerdere sleutel-apps op de markt. Bij de apps hoort ook beheersoftware, waarmee de zogenoemde autorisaties overzichtelijk worden bijgehouden. Ook is te zien wie welke deur heeft geopend en wanneer. De applicaties bieden meestal ook een oplossing voor het openen van de centrale toegang in een appartementencomplex. Daarvoor is het wel nodig een koppeling te maken met de systemen die worden gebruikt voor toegangscontrole.

De verschillende oplossingen bieden elk hun eigen voor- en nadelen, waardoor het voor thuisorganisaties niet altijd een makkelijke afweging is voor welke oplossing ze moeten kiezen. De onafhankelijke website Domoticawonenzorg.nl biedt sinds eind 2014 een webdossier waarin de apps op een aantal kenmerken worden vergeleken. Daarnaast biedt de website een overzicht van pilots en de hoofdlijnen van de business case om dit als zorgorganisatie te kunnen aanbieden als alternatief voor de sleutelkluis.

Onafhankelijke voorlichting sleutel-apps en andere domotica

Het besloten deel van de website Domoticawonenenzorg.nl biedt naast productinformatie over oplossingen voor sleutelproblemen, ook informatie over andere nieuwe producten op het gebied van domotica. Heeft uw organisatie een abonnement op de Kenniscirkel domotica? Dan heeft u (net als uw collega’s) onbeperkt toegang tot alle webdossiers met productvergelijkingen, pilotoverzichten en business cases.

Lid worden van Kenniscirkel domotica

Is uw organisatie nog geen abonnee van de Kenniscirkel domotica? De Kenniscirkel biedt abonnees naast toegang tot het besloten deel met onafhankelijke voorlichting over domoticasystemen in de ouderen- en gehandicaptenzorg, onder andere gratis een dagdeel advies over zorg op afstand en de inzet en implementatie van zorgtechnologie. Lees meer over de voordelen van een abonnement op de Kenniscirkel domotica.

Meer informatie? Neem contact op met:

JohanSenior adviseur
Johan
van der Leeuw
Senior adviseur j.vanderleeuw@vilans.nl 06 22 81 06 56
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl