Tom van Boekholt

Tom van Boekholt

Speciale CoronaWegwijzer gemaakt voor verpleeghuizen

Hoe weet u of uw verpleeghuisorganisatie helemaal is ingericht volgens de coronarichtlijnen en -kennis? En of u voldoende bent voorbereid op een eventuele tweede golf? Het Vilans-programma 'Waardigheid en trots op locatie' maakte een speciale CoronaWegwijzer. Deze handreiking helpt u bij het volgen van de officiële richtlijnen.

19-06-2020

Ga naar de CoronaWegwijzer

De wegwijzer bestaat uit 14 onderdelen. Zoals de bezoekregeling, preventie en persoonlijke bescherming en het testbeleid. Per onderdeel leest u wat de actiepunten zijn voor de organisatie en vindt u links naar officiële richtlijnen, draaiboeken, tools en praktijkvoorbeelden.

Downloadbare versie

Van de CoronaWegwijzer is ook een downloadbare versie beschikbaar. U kunt dit Excelbestand invullen voor uw eigen organisatie. Daarnaast is er ook een leeswijzer gemaakt.

Let op: zowel de online versie van de CoronaWegwijzer als de downloadbare versie zullen regelmatig een update krijgen. Raadpleeg dus bij gebruik van de CoronaWegwijzer als gedownload bestand, regelmatig of er een update van het bestand is.

Initiatief

De wegwijzer is tot stand gekomen binnen de kenniscoalitie Leren van elkaar, onder regie van het Vilans-programma 'Waardigheid en trots op locatie', met input van de academische werkplaatsen ouderenzorg, ActiZ, GGD Nederland en de regionale zorgnetwerken ABR. Heeft u opmerkingen of aanvullingen? Mail ze naar Vilans-adviseur Jennie Mast.

Corona-ondersteuning

Naast de wegwijzer biedt Waardigheid en trots op locatie ook hulp bij urgente coronavraagtukken. Verpleeghuizen kunnen zich aanmelden voor corona-ondersteuning. Deskundige coaches staan klaar om te helpen. 

Ga naar de overzichtspagina over het coronavirus

Meer informatie? Neem contact op met:

JennieSenior adviseur
Jennie
Mast
Senior adviseur j.mast@vilans.nl 06 22 81 06 01
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl