Staatssecretaris Van Rijn ontvangt adviesstuk over casemanagement dementie

Staatssecretaris Martin van Rijn ontving op maandag 8 juni 2015 in Heerenveen officieel het Advies van de Ketenregisseurs Dementie over ‘casemanagement dementie en het in stand houden van de netwerken’. De netwerken benadrukken hierbij het belang van gespecialiseerd casemanagement dementie. 'Vanwege de grote scope (het aantal mensen met en dementie verdubbelt de komende jaren) is de casemanager als dementiespecialist noodzakelijk voor kwalitatief goede dementiezorg,' aldus Elzaline Schraa van TinZ netwerk dementie Friesland.

11-06-2015

Dementienetwerken werken samen

Nederland telt circa 80 dementienetwerken. De casemanagers zijn zelf in het veld actief en kijken naar het hele traject van het ‘niet pluis-gevoel’ tot aan opname. De netwerken hebben de handen ineen geslagen en op persoonlijke titel een advies opgesteld voor de staatssecretaris. Het advies werd op 1 juni 2015 tijdens het Landelijk Netwerk Dementie (LND) gepresenteerd en is door het merendeel van de netwerken ondertekend.

Staatssecretaris Van Rijn ontvangt adviesstuk over casemanagement dementie

Ketenzorg dementie

De staatssecretaris ontving het advies tijdens zijn bezoek aan Friesland, dat in het teken stond van De Nieuwe Praktijk. Hoe geven gemeenten vorm aan de veranderingen in de ondersteuning van de Wmo 2015. Het advies werd aan hem uitgereikt door Elzaline Schraa (TinZ) en Els van der Veen (Netwerk Dementie Drenthe). Van Rijn noemde het moment van aanbieden een perfecte timing omdat gesprekken over de toekomst van ketenzorg dementie in volle gang zijn.

Meer informatie over dementie

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl