Lotte Cornelisse

Lotte Cornelisse

Technologie van startups beantwoordt vraag van zorgorganisaties

Steeds vaker bedenken en ontwikkelen startups technologische producten om de zorg te verbeteren. Toch weten zorgorganisaties deze startups maar zelden te vinden. Samen met incubator UtrechtInc legden we op 26 september 2016 de verbinding tussen beiden tijdens het Match making event. Het event leidde tot meerdere matches. Zij gaan een experiment uitvoeren waarin de zorgorganisatie de oplossing van de startup test.

28-09-2016

Duurzame visie op technologie

We zien dat zorgorganisaties worstelen met technologische ontwikkelingen. Een van de redenen is dat een duurzame visie op technologie veelal ontbreekt. Met ons project begeleiden we zorgorganisaties naar een optimale keuze en implementatie. Zorgorganisaties maken kennis met de oneindige mogelijkheden van technologie aan de hand van toekomstscenario’s en door er zelf mee te experimenteren.

Denk bijvoorbeeld aan het uitproberen van consumentenelektronica, quantified self (technologie geïntegreerd in het leven van de cliënt, met het doel informatie te verzamelen hiervan te leren), virtual reality en drones. Doel is om zo bewustwording voor de visie op technologie binnen de organisatie te creëren. Alle kennis en inzichten die dat oplevert, bundelen wij eind 2016 in een ‘challenge’ waar organisaties zelf mee aan de slag kunnen met wekelijkse opdrachten. 

Zorgorganisaties direct in contact met startups

Onderdeel van het project De technologische toekomst van de zorg is het Match making event. Via UtrechtInc brengen we de zorgorganisaties in direct contact met innovaties van startups. De incubator heeft 30 startups in huis (E-Health, E-Climate en Ed-Tech).

Technologie van startups beantwoordt vraag van zorgorganisaties

Op het event pitchen startups hun product of prototype, zorgorganisaties hun uitdaging. ‘Matchmakers’ koppelen zorg en technologie aan elkaar. Op die manier krijgen de startups inzicht in de daadwerkelijke uitdagingen van zorgorganisaties, waardoor de ontwikkeling van technologie beter aan zal sluiten op de behoeftes in de zorg.

Vernieuwende technologie

Startup Dialogue trainer: ‘Interessant om in korte tijd veel zorginstellingen te spreken en daar gedeelde behoeften te ontdekken. Volgens mij gaan we ontzettend leuke pilots voeren!’ Zorgorganisaties maakten kennis met vernieuwende technologie. ‘Dit is een leuke manier om creatieve mensen te ontmoeten. Er waren zoveel interessante ideeën dat het moeilijk kiezen was, je wordt getriggerd door alle partijen’, aldus Abrona Zorggroep.

Ook interesse in nieuwe technologie van startups?

Vanwege het grote succes van het Match making event organiseren we op donderdag 8 december 2016 een soortgelijke bijeenkomst. Dit zal ook gericht zijn op het delen van ervaringen van de experimenten, en het samenbrengen van startups en zorgorganisaties. Heeft u interesse of wilt u op de hoogte blijven? Mail dan naar Lotte Cornelisse.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Elina Schafer van UtrechtInc.

Meer informatie over zorg en technologie

Meer informatie? Neem contact op met:

LotteSenior adviseur
Lotte
Cornelisse
Senior adviseur l.cornelisse@vilans.nl 06 46 05 38 26
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl