Terugblik op de Vilans Relatiedag 2018

De eerste Vilans Relatiedag was een gevarieerde dag vol interessante sprekers, innovatieve workshops en mooie verhalen. De Vilans Relatiedag is hét moment om elkaar te ontmoeten en te inspireren en met ruim 400 enthousiaste zorgprofessionals in de zaal was daar alle ruimte voor. Het centrale thema deze 19 september was 'Samen werken aan de toekomst van goede zorg'.

25-09-2018

Aan het woord waren onder meer Wouter van Soest (directeur bij ActiZ) en Michel van Schaik (directeur gezondheidszorg bij de Rabobank). Het openingswoord kwam van Vilans-bestuurder Annelies Versteegden.

Samenwerken

terugblik-op-de-vilans-relatiedag-2018-content.jpg

Versteegden: ‘Vorig jaar hebben we ons 10-jarig jubileum gevierd. Dat is ons goed bevallen. We kregen zoveel positieve reacties! We hebben laten zien wat het belang van kennisdelen is, van elkaar ontmoeten, van inzichten delen, en van elkaar inspireren. Om met elkaar betekenis te kunnen geven aan het leven van mensen. Samen zorgen dat zorg beter werkt. Dus dit willen we blijven doen. Vanuit onze rol als kennisorganisatie. Onze conclusie is dat ontmoetingen van belang zijn en dat we dit jaarlijks moeten faciliteren. Goed om te zien dat de opkomst weer zo groot is.'      

Alleen als je elkaar op waarde kunt schatten, kun je pas goed samenwerken.

Inspirerend leiderschap

terugblik-op-de-vilans-relatiedag-2018-content2.jpg

Van Schaik schetste in zijn keynote-speech hoe de toekomst van de zorg er uit kan zien. De directeur van de bank en lid van de programmaraad van Vilans deed een boekje open over de naderende veranderingen op macroniveau. Hij riep zorgbestuurders vooral op om inspirerend leiderschap te laten zien. De grote uitdagingen die op de zorgsector afkomen kunnen volgens hem niet met geld opgelost worden. 'Investeer in vitaliteit van medewerkers, ga domeinoverstijgende samenwerkingsverbanden aan en maak verregaande stappen op het gebied van digitalisering.'

 

Investeer in vitaliteit van medewerkers, ga samenwerkingsverbanden aan en maak stappen op het gebied van digitalisering.

Naast Van Schaik deelden veel andere partners hun visie, waaronder directeur bij woningcorporatie Habion Peter Boerefijn en directeur advies en implementatie bij Vilans Stannie Driessen, die tevens dagvoorzitter was. Vilans-bestuurder Henk Nies sloot het plenaire gedeelte af, met een gesproken blog. Zijn onderwerp was relatiegerichte zorg. 

Lees meer over innovatie in de zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

MirellaVoorzitter raad van bestuur
Mirella
Minkman
Voorzitter raad van bestuur m.minkman@vilans.nl 030 7892300
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl