Tom van Boekholt

Tom van Boekholt

Vilans stelt instructie injecteren Janssen-vaccin vrij beschikbaar

In navolging van de protocollen voor het toedienen van de eerder door de EMA goedgekeurde coronavaccins stelt Vilans nu ook het protocol voor het toedienen van het Janssen-vaccin beschikbaar. De werkinstructie is vrij te downloaden op onze website.

06-04-2021

Met het protocol hebben zorgprofessionals een betrouwbare basis om op terug te vallen.

Download het protocol

NB De stockfoto bij dit artikel dient ter illustratie en geeft niet het daadwerkelijke vaccin weer.

Maar één prik nodig

Het Janssen-vaccin is op 11 maart goedgekeurd door het beoordelingscomité van het Europees medicijnagentschap EMA. Het is na de vaccins van BioNtech/Pfizer, Moderna en AstraZeneca het vierde vaccin dat is goedgekeurd in de EU. In tegenstelling tot die vaccins is bij het Janssen-vaccin maar één prik nodig. Een ander voordeel is dat het op koelkasttemperatuur bewaard kan worden.  

Database

Aan het schrijven van een Vilans-protocol werken minimaal drie personen. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande richtlijnen en literatuur. Daarnaast wordt een uitgebreid netwerk van experts geraadpleegd. Inmiddels bevat de protocollen-database van Vilans ruim 400 protocollen voor voorbehouden, risicovolle en overige handelingen. Ruim 550 organisaties maken gebruik van de database.

Download het protocol

Ga naar de overzichtspagina over het coronavirus

Meer informatie? Neem contact op met:

MarleenSenior adviseur
Marleen
Versteeg
Senior adviseur m.versteeg@vilans.nl 06 22 81 02 71
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl