Wouter van den Elsen

Wouter van den Elsen

Vooruitblik - Grenzeloos leren op Vilans Relatiedag 2019

‘Nog meer dan Nederland is Denemarken een land waar men deelt, poldert en voor elkaar zorgt. Niemand voelt zich bedreigd. Dat schept vertrouwen onder burgers, overheid en ondernemingen’, zegt hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp in de keynote speech die hij op 25 september tijdens de derde Vilans Relatiedag zal brengen, naar het thema ‘grenzeloos leren’.  

18-06-2019

Grenzeloos leren is breder kijken en leren van elkaar. 400 relaties van Vilans hebben de gelegenheid om hier een middag mee aan de slag te gaan. Na een welkom van Annelies Versteegden, voorzitter raad van bestuur van Vilans, geeft Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de universiteit van Kopenhagen, een keynote speech. Westendorp is ook bekend als auteur van de populairwetenschappelijke werken ‘Oud worden zonder het te zijn (2014)’ en ‘Oud worden in de praktijk (2015)’.

Debat

Tijdens het plenaire ‘grensoverschrijdend’ debat wisselen sprekers zoals Jan Duenk, voorzitter raad van bestuur van Abrona vanuit gehandicaptenzorg; Robbert Gobbens, lector Gezondheid & Welzijn van Kwetsbare Ouderen bij de onderzoeksgroep Gezondheid & Zelfmanagement van InHolland, tevens lector bij de Zonnehuisgroep Amstelland en Kees Donkervoort, directeur KPN Zorg en voormalig directievoorzitter van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), ervaringen uit met het letterlijk en figuurlijk overschrijden van organisatie- en sectorgrenzen. Het plenaire programma wordt vervolgd met twee rondes interactieve werksessies die erop gericht zijn de blik te verruimen buiten de eigen organisatie, sector of land. Er is gelegenheid om kennis te maken met elkaar en met aspecten van het werk van Vilans.

Grenzeloos leren

Betrokkenen bij de langdurende zorg leren dagelijks bij. Van cliënten en bewoners, van collega’s, van andere zorgorganisaties en van andere sectoren, zoals het bedrijfsleven. Vilans is als landelijke kennisorganisatie ook letterlijk betrokken bij het leren over grenzen. Ons internationaal werk levert inzichten en voorbeelden op hoe we de langdurende zorg in Nederland nog beter kunnen organiseren. Tijdens de Vilans Relatiedag deelt u ontwikkelingen over leren in de langdurende zorg met elkaar en doet inspiratie op voor het werk in uw eigen situatie.

Reserveer uw plek door hieronder uw gegevens in te vullen. Binnenkort ontvangt u het definitieve programma. 

Reserveren

Programma

Wanneer: woensdag 25 september 2019, van 13.00 - 18:00 uur
Waar: Leerhotel het Klooster, Daam Fockemalaan 10 in Amersfoort 
Voor wie: 400 relaties van Vilans uit de langdurende zorg en andere sectoren

Meer informatie over leren in de zorg

Meer informatie? Neem contact op met:

SaskiaVakgroepleider Marketing en Communicatie
Saskia
ter Kuile
Vakgroepleider Marketing en Communicatie s.terkuile@vilans.nl 06 46 21 20 04
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl