Marjan Hurkmans

Marjan Hurkmans

Website BeterOud geheel vernieuwd

De website van BeterOud is vernieuwd. Op 25 maart onthulden Jan Pouw (KNVG/NVOG, vereniging van gepensioneerden) en Ingrid Smit (LKCA) samen de nieuwe homepage. Zij zijn de oudste én jongste deelnemer aan het consortiumoverleg van BeterOud, waarin 13 partijen samenwerken.

26-03-2019

Naar de website

Wat doet BeterOud?

Binnen het consortium BeterOud zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in om ouderen hun leven zo zelfstandig en waardevol mogelijk te laten leiden, ook als zij afhankelijk worden van zorg of ondersteuning. Kenmerkend voor de BeterOud-aanpak zijn onder meer de multidisciplinaire aanpak (‘Samen werken aan wonen, zorg en welzijn’) en de betrokkenheid van ouderen zelf (‘niets over ons, zonder ons’).

Doelen website BeterOud

De website beteroud.nl helpt organisaties en professionals bij het ontwikkelen, verspreiden en toepassen van vernieuwingen in zorg en ondersteuning van ouderen. De website bevat daarvoor tal van projecten, artikelen en tools, gerangschikt op thema’s. Per maand trekt de website circa 15.000 bezoekers, onder wie professionals in zorg en ondersteuning van ouderen (50 procent), actieve ouderen (15 procent), vrijwilligers (10 procent) en mantelzorgers (5 procent).

Wat is er nieuw?

De website is overzichtelijker ingedeeld en toegankelijker gemaakt, met name voor ouderen. Zo is er rekening gehouden met contrast en toegankelijkheid met voorleessoftware. Ook is duidelijker gemaakt wat samenwerking met BeterOud oplevert. De thema’s zijn ingedeeld volgens criteria van ouderen zelf en verder is de website geoptimaliseerd voor verschillende schermen en is 'Preventie' toegevoegd als thema.

Lees meer

Meer informatie? Neem contact op met:

MarjanSenior kennisnetwerker
Marjan
Hurkmans
Senior kennisnetwerker m.hurkmans@vilans.nl 06 22 81 06 85
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl