Inge Redeker

Inge Redeker

Wegwijzer corona voor begeleiders in de gehandicaptensector

De uitbraak van het coronavirus vraagt veel van de zorg, waardoor andere vragen en behoeften leven bij mensen met een beperking en hun begeleiders. Het Kennisplein Gehandicaptensector maakte samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) een wegwijzer met daarin de meest gestelde vragen en betrouwbare bronnen over het coronavirus. Als begeleiders snel een afweging moeten maken, kan de wegwijzer gebruikt worden.

30-04-2020

Mini Eising, beleidsadviseur VGN: ‘Veel begeleiders zijn op zoek naar betrouwbare informatie over corona in de gehandicaptenzorg. We hebben de informatie noodgedwongen beperkt. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit een gevarieerde sector is met veel verschillende doelgroepen en ondersteuningsgebieden die nu misschien niet allemaal aan bod komen. Compact en snel overzicht geven stond bij de ontwikkeling voor ons voorop.’ 

Actueel nieuws over corona in de gehandicaptensector

Inge Redeker, adviseur bij Vilans: ‘Wilt u meer weten over een onderwerp of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, houd dan het Kennisplein Gehandicaptensector in de gaten. Elke dag is daar nieuwe informatie te vinden. Kennis, inzichten en goede voorbeelden van anderen waar zorgprofessionals hun voordeel mee kunnen doen. Heeft u zelf goede voorbeelden, vragen of suggesties? Deel ze dan met ons via het coronaloket.

Ga naar de overzichtspagina over het coronavirus

Meer informatie? Neem contact op met:

IngeExpert
Inge
Redeker
Expert i.redeker@vilans.nl 06 29 97 00 46
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl