Henk Nies

Henk Nies

Zó werkt de zorg beschikbaar als app

Hoe werkt de zorgsector? Wat zijn belangrijke organisaties, hoeveel kost de zorg in Nederland en wat is marktwerking in de zorg? De antwoorden op deze vragen zoekt u eenvoudig in de gratis Zó werkt de zorg-app van het Platform Zó werkt de zorg.

11-10-2017

Over Platform Zó werkt de zorg

Hoe werkt het zorgstelsel in Nederland? Wie is wie, wat zijn relevante wetten en hoe lopen de geldstromen? Dit zijn vragen die het Platform Zó werkt de zorg wil beantwoorden. Het doel: de samenleving voorzien van heldere, overzichtelijke, eenduidige en neutrale feiten over de zorg. De zorg helder in beeld. Wij zijn partner van het platform.

Het boek Zó werkt de zorg in Nederland is van groot nut gebleken als naslagwerk. Inmiddels zijn er al meer dan 10.000 exemplaren van verkocht. Reden van dit succes? De kaarten en afbeeldingen geven in één oogopslag inzicht in het complexe zorglandschap. Reden genoeg om ook een app te introduceren.

Moeilijke dingen makkelijk maken

Henk Nies, lid Raad van Bestuur van Vilans, onderschrijft het belang hiervan: ‘De zorg is een grote en belangrijke sector. Maar ook ingewikkeld, eigenlijk té ingewikkeld. Dat geldt niet alleen voor patiënten en cliënten, maar ook voor bijna iedereen die in de zorg werkzaam is of die beleid maakt. Moeilijke dingen makkelijk maken is moeilijk, zo is mijn stelling. De formule Zó werkt de zorg slaagt daar telkens weer erg goed in. We werken er daarom vanuit Vilans graag aan mee. Wilt u effectief zijn in de zorg, dan moet u weten hoe die werkt!’

Scrollen door het zorglandschap

In de app scrolt u eenvoudig door de overzichtskaarten en visualisaties uit Zó werkt de zorg in Nederland. Of het nu gaat om wetten, de financiering of de rol van diverse spelers in de zorgsector. Eenvoudig via uw telefoon of tablet. En de informatie is actueel, want de app krijgt regelmatig updates. Ook volgen er in de toekomst uitbreidingen met aanvullende informatie en nieuwe functionaliteiten.

Download de app

De Zó werkt de zorg-app is een web-app, dat wil zeggen dat u hem kunt gebruiken in een browser, maar u kunt hem ook opslaan op uw telefoon. Open daarvoor de app in uw mobiele browser en kies voor ‘Vastmaken aan startscherm / Add to Home Screen’.

Download de app

Meer informatie over zorgapps

Meer informatie? Neem contact op met:

HenkDirecteur strategie en ontwikkeling
Henk
Nies
Directeur strategie en ontwikkeling h.nies@vilans.nl 06 22 49 88 62
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl