Kennisdeling

Digitale Samenspelscan voor sterkere familieparticipatie

Gebruik de Samenspelscan om familieparticipatie te versterken. Met dit instrument evalueert u de samenwerking tussen mantelzorgers en zorgmedewerkers.

Waarom een digitale Samenspelscan?

Met de Samenspelscan maakt u op een heldere wijze inzichtelijk hoe mantelzorgers de samenwerking met zorgmedewerkers ervaren. U monitort projecten die gericht zijn op het versterken van de samenwerking met mantelzorgers. U start het gesprek op tussen mantelzorgers en zorgmedewerkers, meet de tevredenheid van mantelzorgers en rapporteert dat aan de zorgverzekeraar. Doe de Samenspelscan en ontdek wat er goed gaat of waar verbetering mogelijk is.

Wanneer u kiest voor de Samenspelscan, doorlopen we samen enkele stappen

De Samenspelscan bestaat uit twee vragenlijsten die gebaseerd zijn op het SOFA-model. 

Op basis van de ingevulde vragenlijsten ontvangt u een overzichtelijke en uitgebreide rapportage met daarin:

  • Informatie hoe medewerkers en mantelzorgers scoren op diverse aspecten van het SOFA-model (Samenwerken, Ondersteunen, Faciliteren, Ondersteunen).
  • Informatie over wat mantelzorgers en medewerkers belangrijk vinden in de samenwerking.
  • Een visuele samenvatting van de kernpunten en tips om samenwerking met mantelzorgers te versterken in belang van goede zorg en kwaliteit van leven van cliënten.

Het resultaat: een sterkere samenwerking tussen mantelzorgers en medewerkers.

Waarom Vilans?

Wij zijn mede-uitvoerder van het programma In voor Mantelzorg. Meer dan 30 zorgorganisaties die aan het programma In voor Mantelzorg hebben deelgenomen hebben de Samenspelscan getest.

Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl