Kennisdeling

KICK-protocollen voor zzp'ers en kleine zorgorganisaties

Een injectie krijgen of de katheter laten verwisselen: het is niet fijn. Voor cliënten is het iets prettiger als ze telkens op dezelfde manier worden geholpen. Niet alleen door medewerkers binnen één organisatie, maar ook na een overdracht tussen zorgpartijen. Bijvoorbeeld van het ziekenhuis naar de thuiszorgmedewerker. Dankzij de Vilans KICK-protocollen voeren steeds meer professionals zorghandelingen en procedures op dezelfde manier uit. Zo wordt de overdracht naar een ziekenhuis, thuiszorgorganisatie of verpleeghuis steeds soepeler.

Eenheid in taal en handelen binnen de zorgketen

De Vilans KICK-protocollen bieden één norm voor maar liefst 500 voorbehouden, risicovolle en overige zorghandelingen, gebaseerd op landelijke ervaringen en richtlijnen. De protocollen zijn altijd toegankelijk en up to date. Eenduidig werken wordt zo gemakkelijker en u bent er zeker van dat u de kwaliteit kunt borgen. Op dit moment maken al ruim 400 kleine, middelgrote en grote organisaties in heel Nederland gebruik van de Vilans KICK-protocollen en dat aantal blijft groeien. Bovendien krijgen studenten van steeds meer mbo en hbo-instellingen onderwijs met de protocollen. Een goede investering in de toekomst!

Toegankelijk én met passende service

Om de samenwerking en kennisdeling te bevorderen, vinden we het belangrijk dat de online Vilans KICK-protocollen toegankelijk zijn voor grote én kleine ondernemingen. Alleen dan kunnen we echt werken aan eenduidig handelen. Voorheen was toegang tot de protocollen erg kostbaar voor kleinere organisaties en zzp’ers. Daarom werken we per 2018 met 3 abonnementsvormen. Daarmee blijven we tegemoetkomen aan de behoefte aan maatwerk voor grotere organisaties én houden we rekening met de draagkracht van kleine organisaties en zelfstandigen.

Kenmerken abonnement zzp'ers en kleine organisaties

 • Voor zzp'ers of zorgorganisaties met een omzet tot € 6 miljoen
 • Standaard portaal
 • Actualisatie inhoud protocollen
 • Nieuwsbrieven
 • Nieuws bij wijzigingen
 • Mogelijkheid tot vragen stellen
 • Meedenken over inhoud protocollen
 • Groepsgesprek en advies

Het afsluiten van een KICK-abonnement

 • Voor het abonnement voor zzp’ers is er een prijs van € 30,- (looptijd 1 jaar). Dit abonnement eindigt automatisch.
 • Voor kleine organisaties met een jaaromzet tot 700.000,- is de prijs € 150,- (looptijd 1 jaar). Dit abonnement eindigt automatisch.
 • Voor zorgorganisaties met een jaaromzet van € 700.000,-  tot  € 1 miljoen is de prijs € 500,- (looptijd 1 jaar). Dit abonnement eindigt automatisch.
 • Voor zorgorganisaties met een jaaromzet van € 1 miljoen tot € 6 miljoen is de prijs € 1.000,- (looptijd 1 jaar). Dit abonnement eindigt automatisch.
 

Download het overzicht van abonnementen op Vilans KICK-protocollen.

Sluit hier een abonnement af!   Hebt u al een abonnement? Direct inloggen

Heeft u advies nodig bij het werken met de Vilans KICK-protocollen? Wij helpen u graag verder.

Meer informatie? Neem contact op met:

MoniqueSenior Adviseur
Monique
Bressers
Senior Adviseur m.bressers@vilans.nl 06 52 59 99 21
Profiel
Persvragen? Neem contact op met afdeling communicatie via 06 460 433 51 of pers@vilans.nl